Elon Musk a confirmat că Tesla a fost ținta unui atac cibernetic, care a fost dejucat de FBI: autoritățile americane au arestat un cetățean rus

de Paul Cosma
Vineri, 28.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk a confirmat că FBI a dejucat un atac cibernetic ce țintea uzina Tesla din Nevada. Un cetățean rus a oferit un milion de dolari unui angajat pentru a introduce un malware în sistemul informatic, însă acesta a refuzat banii și a alertat autoritățile.

Autoritățile americane au arestat un cetățean rus care a încercat să extragă date din sistemul Tesla și apoi să șantajeze compania.

Potrivit FBI, Egor Igorevich Kriuchkov, în vârstă de 27 de ani, a oferit unui angajat Tesla suma de un milion de dolari pentru a introduce un malware în sistemul informatic, prin care să obțină acces la informațiile confidențiale ale constructorului.  

Angajatul a refuzat banii și a alertat autoritățile, care apoi l-au arestat pe cetățeanul rus, conform Departamentului de Justiție din Statele Unite.

Elon Musk a confirmat pe Twitter că atacul a fost unul “serios”, după informațiile publicate de site-ul Teslarati.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • hazard
    nu a fost dejucat de fbi, ci un angajat. Sa vezi ce probleme o sa aibe!
    2 0
  • Adrian
    Au arestat un rus, evident! Spaima europenilor tre sa fie rusii. Daca citesti presa din America Latina, probil vei vedea un articol despre un atac asura GM lansat de venezueleni. Si cambodgienii sigur au fost atacati de vietnamezi si, de fapt, inttreaga lume este sub o mare amenintare comunista. Spaima trebuie sa ne guverneze zilnic. Doar nu vrem sa ne amintim atrocitatile staângii staliniste. Dar oare dreapta hitlerista ce a facut?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru