Record mondial doborât: un Jaguar XF Sportbrake a tras un schior cu o viteză medie de 189.07 km/h

de Cornel Șocariciu
Marti, 03.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Graham Bell este un fost schior olimpic care și-a unit forțele cu Jaguar pentru a stabili un record mondial. Acesta a fost tras de un XF Sportbrake cu o viteză medie de 189.07 km/h.

Jaguar și Graham Bell, fost schior olimpic, au pus la cale un test extrem. Împreună cu un Jaguar XF Sportbrake, schiorul a intrat în Cartea Recordurilor. Acesta a fost tras de break-ul britanic și după câteva încercări a reușit să doboare vehicul record de viteză (112.65 km/h). Cea mai mare viteză medie înregistrată a fost de 189.07 km/h.

"Sunt extrem de fericit că am reușit să realizez acest record, dar a fost un efort de echipă susținut pas cu pas de inginerii din cadrul Jaguar", a declarat Graham Bell.

Testul pus la cale de britanici s-a desfășurat în cadrul centrului Jaguar din Arjeplog, Suedia. Sub capota lui XF Sportbrake s-a aflat motorul V6 pe benzină de 3.0 litri care produce 380 de cai putere. Împreună cu tracțiunea integrală, dar și alături de sistemele Adaptive Surface Response și All Surface Progress Control, modelul britanic s-a achitat cu brio de sarcini.

"Manevrabilitatea și stabilitatea la viteze mari au făcut din XF Sportbrake alegerea perfectă pentru realizarea acestui record.

Suntem încântați că l-am putut ajuta pe Graham", a declarat Jeremy Hicks, director general Jaguar Land Rover.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru