Record pe circuitul din Shanghai: noul BMW M5 își trece în cont prima reușită

de Cornel Șocariciu
Vineri, 22.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul BMW M5 a devenit cel mai rapid sedan de serie de pe circuitul din Shanghai. Cel mai rapid tur de pistă a fost cronometrat cu 2 minute și 28.82 de secunde.

Noua generație BMW M5 a fost prezentată oficial în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Sedanul de performanță dezvoltat de constructorul german este disponibil și pe piața din România și are un preț de pornire de 119.357 de euro cu TVA.

Acum, noul BMW M5 a ajuns pe circuitul de la Shanghai. Bruno Spengler, campionul DTM din 2012, s-a aflat la volanul lui M5 și a reușit să stabilească un record al circuitului pentru sedanurile de serie: 2 minute și 28.82 de secunde. În plus, oficialii companiei ne anunță că noul M5 a doborât vechiul recond cu cinci secunde, în ciuda faptului că pista a fost umedă și rece. Exemplarul folosit de Spengler a fost un model de serie, fără modificări speciale gândite pentru circuit. 

"Este foarte agil şi receptiv, iar tracţiunea suplimentară asigurată de sistemul M xDrive face ca acest automobil să fie foarte uşor de pilotat. De asemenea, este mai uşor decât generaţia anterioară, ceea ce joacă un rol important pe un circuit ca acesta", a declarat pilotul BMW.

Noul BMW M5 are un motor V8 biturbo de 4.4 litri care produce 600 CP între 5.600 și 6.700 rpm și 750 Nm între 1.800 și 5.600 rpm.

Motorul este cuplat la o cutie automată cu 8 rapoarte și livrează puterea prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală M xDrive. Astfel, sedanul german promite o accelerație 0-100 km/h în 3.4 secunde și un sprint 0-200 km/h în 11.1 secunde.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru