Recordul mondial la drift continuu a fost doborât de un BMW M5: 82.5 kilometri fără oprire!

de Mircea Meșter
Miercuri, 15.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu 82.5 kilometri în drift continuu cu ajutorul unui BMW M5, pilotul danez Johan Schwartz a distrus recordul mondial anterior, care era de doar 11 kilometri.

Esential 82.52 kilometri a parcurs danezul Johan Schwartz în drift continuu.
11.18 kilometri fusese recordul mondial anterior, realizat în februarie 2013 pe circuitul Yas Marina.
Recordul mondial la drift continuu este de câţiva ani o ţintă pentru producătorii auto care tind spre zona sport. După ce Mercedes-Benz a anunţat acum doi ani cu mare fast că pilotul Mauro Carlo a parcurs 2.5 kilometri cu un C63 AMG pe o pistă circulară, recordul mondial părea unul foarte puţin tangibil din cauza dificultăţilor tehnice prin care trebuie să treacă o maşină şi un pilot în realizarea acestui tip de încercare. Chevrolet a realizat însă aparentul imposibil în luna februarie a acestui an, când Abdo Feghali a parcurs 11.18 kilometri la volanul unui Chevrolet Camaro SS echipat cu sistem EasyDrift. Au fost 10 minute de drift continuu şi nimeni nu credea că performanţa va putea fi egalată foarte curând.

Şi totuşi, BMW a reuşit nu să doboare, ci să umilească ceilalţi timpi realizaţi de temerarii drifteri de până acum în weekendul care s-a încheiat.

Încercarea a avut loc la Centrul de Performanţă BMW din Greenville, South Carolina, Statele Unite. La volanul exemplarului M5 de serie fără nicio modificare s-a aflat unul dintre instructorii BMW, Johan Schwartz, care a rearanjat tot ceea ce se cunoştea despre posibilităţile unei maşini supuse la o astfel de probă: danezul a coborât de la volan după o oră şi 40 de minute, timp în care M5-ul a driftat neîntrerupt pe o distanţă de nu mai puţin de 82.5 kilometri. Adică de peste 7 ori mai lungă decât cea a precedentului record!

Toul a avut loc pe o pistă circulară de 256 de metri lungime stropită cu apă pe toată perioada driftului prelungit. Maşina a fost încălţată cu anvelope Continental ContiSport 255/30/20 pe faţă şi 295/30/20 pe spate. Evident, evenimentul a avut parte de promovare intensă în Statele Unite, iar organizatorii au stâns 20.000 de dolari de la spectatorii prezenţi, suma urmând să fie împărţită de o serie de fundaţii caritabile.

Comentarii (4)

  • ce stomac a avut omu sa faca asta o ora si 40 minute....
    8 0
  • Vasilica
    Cum de a rezistat atat ca nu e masina japoneza!!
    8 4
  • Pai,au ales masina asta ca sa faca asa ceva deoarece o masina cu fiabilitate maxima,s-ar fi topit. Totusi,un Platz o sa doboare recordul asta.Heh,heh,heh.....
    Sanatate maxima!
    0 0
  • frate ,da ala a avut caucioace de otel??(chiar si pe o pista stropita)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru