Drifterii americani nu sunt impresionaţi de recordul lui Mercedes C63 AMG

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 23.06.2011
Vaughn Gittin Jr., campionul Formula Drift 2010, consideră că recordul stabilit de Mauro Calo la bordul unui Mercedes-Benz C63 AMG este "neimpresionant". Posesorul recordului anterior în domeniu este chiar Gittin Jr.

Campionul Formula Drift 2010, Vaughn Gittin Jr., consideră că recordul stabilit de Mauro Calo la bordul unui Mercedes-Benz C63 AMG este "neimpresionant" şi că realizarea pilotului respectiv nici măcar nu este un drift propriu-zis. În mod paradoxal, deţinătorul anterior al recordului este tot Vaughn Gittin Jr., acesta declarând la vremea respectivă că Guinness nu utilizează o definiţie corectă pentru drifturi. În schimb, alţi drifteri care au participat în campionatul Formula Drift 2010 consideră că manevra efectuată de Mauro Calo nu este un drift propriu-zis, ci o "gogoaşă", manevră care constă în învârtirea unui automobil într-un cerc cu aceeaşi rază.

"Sunt aproximativ 60 de piloţi care vin în fiecare lună la competiţiile Formula Drift, alături de mii de piloţi amatori, iar toţi pot să facă "gogoşi" până când le explodează anvelopele. Recordul mondial la drift ar trebui să fie acordat pentru un derapaj care să nu se mai intersecteze cu linia iniţială.

Acel rezultat ar fi un record care ar necesita foarte mult talent, curaj şi nu te-ar adormi dacă ai vedea un clip cu manevra", a declarat Vaughn Gittin Jr. despre recordul înregistrat de Mauro Calo la Mercedes-Benz World 2011.

VIDEO – Vaughn Gittin Jr. la bordul unui Ford Mustang GT, stabilind recordul de drift din 2008


VIDEO - Mauro Calo la bordul unui Mercedes-Benz C63 AMG la Mercedes-Benz World 2011, stabilind recordul mondial la drift cu 2.308 metri în derapaj controlat

Via | Autoblog

Comentarii (5)

  • Americanii detin puterea!
    10 27
  • Andrei
    opinie
    nu stiu cum voua ,dar mie mea placut mai mult driftul facut c 63,e mai frumos...!
    16 10
  • Mircea
    De ce comenteaza domnul Vaughn Gittin Jr. ? Exact in acelasi mod a batut si el recordul anterior lui . Tot printr-un drift in cerc...
    15 2
  • tomita
    dupa cum ziceam si in stirea initiala.
    acesta NU este un drift (sau pe wcf am comentat, anyway...)
    si exact pozitia luata de drifteri este cea normala. este o realizare, da, sa reusesti sa tii masina in foc continuu pt o perioada indelungata, dar nici pe aproape de ce inseamna drift in adevaratul sens al cuvantului.
    2 4
  • Vaughn
    Oricum nici cerculete sau "donuts" nu poti sa le numesti pentru ca e destul de mare cercul ala pe care se deplaseaza. Donut inseamna sa te invarti cu masina intr-un cerc cat mai mic si cat mai repede.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru