Mercedes-AMG One a doborât recordul pentru mașinile de serie la Monza

de Tiberiu Safta
Joi, 06.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hypercar-ul Mercedes-AMG One tocmai a stabilit un timp record pe circuitul de la Monza din Italia. Astfel, noul model de performanță al germanilor este cea mai rapidă mașină de serie pe acest circuit.

Noul Mercedes-AMG One, hypercar-ul creat pe baza tehnologiei utilizate în Formula 1, continuă să doboare recorduri pe circuitele din întreaga lume. Anul trecut, hypercar-ul german a stabilit recorduri noi pe câteva circuite celebre, precum cele de la Nurburgring, Hockenheimring și Red Bull Ring.

Ei bine, iată că acum constructorul german anunță că modelul de performanță tocmai a stabilit un nou record pe circuitul de la Monza din Italia. Mașina, care l-a avut la volan pe pilotul de uzină Maro Rene Engel, a stabilit un timp de 1 minut și 43.902 secunde pe circuitul care găzduiește Marele Premiu de Formula 1 al Italiei.

Astfel, Mercedes-AMG One devine cea mai rapidă mașină de serie pe acest circuit. Hypercar-ul german a stabilit un timp pe tur mai rapid cu 12 secunde față de Porsche 911 GT3 RS, care deținea anterior recordul pentru acest circuit. Deocamdată, Mercedes-AMG nu a publicat niciun clip cu noul timp record.

Și mai interesant este faptul că mașina a stabilit noul record în specificația de stradă, fiind echipată cu anvelopele de stradă Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO, dezvoltate special pentru bestia germană.

Motorul lui Mercedes-AMG One este derivat din cel văzut în Formula 1.

Asta înseamnă un motor V6 turbo-hibrid, care turează până la 11.000 rpm și care trebuie recondiționat la fiecare 50.000 de kilometri. Cu ajutorul propulsorului, AMG One are nevoie de numai 2.9 secunde pentru a atinge 100 de km/h, iar viteza maximă este atinsă la 352 de km/h.

Hypercar-ul german va fi construit în doar 275 de exemplare, fiecare dintre ele fiind asamblate manual.

via Mercedes-AMG

Comentarii (1)

  • oricine
    Ce mult îmi plac articolele aste berci care ne dă pe la nas câteva date. Dar puterea care ar fi ? Nu că m-ar ajuta la ceva dar vreau să nu mor prost.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru