Un pilot Mercedes va încerca să doboare recordul mondial de drift

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 15.06.2011
Un pilot va încerca să parcurgă aproximativ trei kilometri în derapaj continuu la bordul unui model AMG de la Mercedes-Benz în cadrul evenimentului Mercedes-Benz World din acest weekend.

Mauro Calo, pilot al celor de la Mercedes-Benz în cadrul unor demonstraţii, va încerca să doboare recordul mondial la powerslide. Tentativa de doborâre a recordului va avea loc la evenimentul Mercedes-Benz World din acest weekend, iar pilotul va conduce o berlină AMG de la Mercedes-Benz în versiune standard pe circuitul Brooklands.

Întreaga încercare va dura aproximativ patru minute, iar modelul va rula cu o viteză de aproape 90 km/h în treapta a treia. În tot acest timp, vehiculul va fi în derapaj, iar scopul pilotului va fi de a parcurge 12 ture pe respectivul perimetru închis pentru a depăşi recordul precedent. Actualul record este de 1.914 metri, iar ţelul lui Mauro Calo este de a parcurge aproximativ 3.048 metri în derapaj.

Powerslide-ul este o tehnică de drift utilizată cu uşurinţă în cazul modelelor cu tracţiune spate, care vizează supravirarea prin putere brută. Mai precis, şoferul trebuie doar să bracheze volanul înspre viraj, să accelereze, iar apoi să controleze derapajul din direcţie şi acceleraţie.

Tehnica respectivă de drift funcţionează şi pentru vehiculele cu tracţiune integrală, dar este aplicată diferit în cazul respectiv.

VIDEO: Powerslide cu Mercedes-Benz CLS55 AMG

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • tomita
    sunt curios daca incercarea se va face intr-un cerc sau pe un circuit.
    intr-adevar este o reusita sa tii intr-un derapaj controlat continuu masina timp de 3km, dar driftul adevarat e pe circuit, cu diverse curbe, si unghiuri. acolo arati adevarata valoare.
    diferenta este intre o cursa de indy si una de F1 (monoposturi amandoua, dar daca un F1 ar putea face fata cu brio pe un circuit oval, un model Indy (fosta denumire) sigur nu se acomodeaza pe un circuit sinuos de F1
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru