Un Mercedes-Benz C63 AMG a doborât recordul mondial la powerslide

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 20.06.2011
Mauro Calo şi Mercedes-Benz C63 AMG au devenit noii deţinători ai recordului mondial de distanţă parcursă în drift. Pilotul a mers în derapaj controlat aproape 2.5 kilometri.

Mauro Calo, pilot de teste pentru Mercedes-Benz, a reuşit să obţină recordul mondial la powerslide. Recordul a fost doborât la Brooklands în cadrul evenimentului Mercedes-Benz World, iar reuşita anterioară a fost depăşită cu puţin peste 400 de metri. La bordul unui Mercedes-Benz C63 AMG, Mauro Calo a reuşit să parcurgă 2.308 metri în drift, sau echivalentul a 8.5 ture ale complexului Mercedes-Benz. Pilotul a fost nevoit să se oprească din cqauza unei pene de cauciuc la unul dintre pneurile spate.

"Maşina a fost foarte echilibrată. Am fost relaxat şi a trebuit să fac doar mici corecturi din direcţie şi din acceleraţie. Apoi, anvelopele au dat semne de uzură în cel de-al şaptelea tur, dar am continuat până când am fost sigur că am depăşit recordul. Sunt încântat", a declarat Mauro Calo.

Precedentul record era de 1.914 metri, iar ţelul lui Mauro Calo era să parcurgă 3.048 metri în derapaj. Pilotul a anunţat că următoarea performanţă pe care doreşte să o atingă este un record de viteză legat la ochi. 

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • ciurik
    eu nu am inteles nimic!
    Precedentul record era de 2.438 metri, iar ţelul lui Mauro Calo era de 3.048 metri în derapaj, dar acesta nu a fost atins.
    Recordul a fost doborât la Brooklands în cadrul evenimentului Mercedes-Benz World, iar reuşita anterioară a fost depăşită cu puţin peste 400 de metri în urma unei explozii de cauciuc. intelege cineva ceva?!
    1 8
  • tomita
    1. Un Mercedes-Benz C63 AMG a doborât recordul mondial la powerslide
    2. Mauro Calo a reuşit să parcurgă 2.308 metri în drift,
    3. Precedentul record era de 2.438 metri,

    Cati metri a parcurs de a doborat recordul precedent, caci sigur 2300
    2 2
  • 2.808 m!
    Greseala de tipar!
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru