Red Bull lucrează la un viitor hypercar: peste 1.100 CP și 5.8 milioane de euro preț de pornire

de Alexandru Monenciu
Marti, 28.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Advanced Technologies, divizia de inginerie a Red Bull Racing Group, lucrează la un viitor hypercar care va putea fi utilizat și pe stradă. Denumit RB17, acesta va avea peste 1.100 de cai putere și 5.8 milioane de euro preț de pornire.

Aston Martin Valkyrie și Mercedes-AMG One vor avea un nou rival care va purta semnătura celor de la Red Bull Advanced Technologies. Cu alte cuvinte, ramura de inginerie a Red Bull Racing Group.

Denumit RB17, viitorul hypercar Red Bull este creația lui Adrian Newey. Dezvoltarea lui a început la finalul anului 2020, iar producția este programată să înceapă în 2025. Vor fi asamblate 50 de exemplare în total.

Red Bull RB17 va avea un șasiu de tip monococă, construit din materiale compozite. Cu o masă proprie de circa 900 de kilograme, acesta va fi propulsat de un agregat V8 twin-turbo hibrid care va dezvolta peste 1.100 de cai putere.

Dată fiind experiența pe care o are compania austriacă în Formula 1, foarte multe tehnologii folosite în Marele Circ vor putea fi regăsite pe acest RB17. Inclusiv sistemul de recuperare a energiei care elimină, teoretic, fenomenul de turbo lag.

Așa cum spuneam, prețul de pornire va fi de 5.79 milioane de euro.

via Motor1

Comentarii (4)

  • Brifcor
    Nu m-aș mira ca, în viitorul apropiat, să aflu că Pepsi sau Coca-Cola produce automobile...
    8 0
  • Ceai de mușețel
    Eu îmi văd lungul nasului.
    5 4
  • Doar 1.100 CP… nici vorbă de hyper-car. Trebui minim 2.000 sa se califice.
    Cum zice colegul, si Phillips ar trebui sa producă electrice, doar fac aspiratoare de mulți ani… trebuie doar sa pună 2 roti in partea din fata si gata… ;)
    6 0
  • Mircea Badea
    mizerie! electricele il vor depasi cu spatele!
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru