“Regele” SUV-urilor: Skoda Kushaq va fi prezentat oficial în luna martie în India

de Paul Cosma
Joi, 07.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kushaq este numele noului SUV pe care Skoda îl va prezenta oficial în luna martie. Modelul este dedicat pieței din India, iar numele său este derivat din cuvântul “kushak”, ce înseamnă rege sau împărat în sanscrită.

La începutul lui 2020, Skoda a prezentat Vision IN (foto), conceptul care stă la baza unui viitor SUV de serie. Oficialii constructorului ceh au spus atunci că varianta de producție va fi comercializată doar pe piața din India.

Noul model a primit numele Kushaq, fiind inspirat de cuvântul “Kushak”, ce înseamnă rege sau împărat în sanscrită. Constructorul spune că noul model va fi construit pe platforma MQB-A0-IN, dezvoltată exclusiv pentru India.

Lansarea lui Skoda Kushaq, programată pentru luna martie a acestui an, este prima dintr-un proiect mai amplu al grupului Volkswagen.

În cadrul “INDIA 2.0”, grupul va lansa 4 modele noi pentru brandurile Skoda și Volkswagen, ce vor adaptate la cerințelor clienților din India, o piață ce devine tot mai importantă pentru producătorii auto internaționali.

Via Skoda

Comentarii (3)

  • sugestie
    dacă vreodată se vor decide să facă un model dedicat pieței din România, propun să îi spună Kiriaq
    23 1
  • mai bine Chiriac :D
    legat de model ... just another VW
    9 4
  • petrush
    no, intr-un text asa de mic se repeta si fraza cu data lansarii, si fraza cu provenienta numelui. esti platit la cuvinte,sau la litere.ca stirea este interesanta dar pentru indieni.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru