Renaște Fiat 600: modelul italian se va transforma într-un SUV electric

de Alexandru Monenciu
Joi, 18.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Fiat pregătește revenirea modelului 600. Acesta va renaște sub forma unui SUV compact care va avea, inclusiv, o versiune electrică.

Fiat 600 a fost una dintre cele mai cunoscute și iubite mașini italiene. Prima generație a debutat în 1955 și, până în 1969, Fiat a produs aproape 2.7 milioane de exemplare.

A doua iterație a apărut în 2007, ca un facelift al modelului 500, dar cu dimensiuni mai mari și un interior mai spațios.

Din câte se pare, electrificarea nu îl ocolește nici pe Fiat 600. Potrivit celor mai recente informații, modelul italian va renaște sub forma unui SUV compact și va marca revenirea mărcii în segmentul B. Așa cum era de așteptat, va semăna, din punct de vedere estetic, cu electricul 500.

Prototipurile au fost surprinse în teste și s-a putut observa că nu lipsesc elementele specifice unui SUV, adică protecțiile din plastic de la nivelul aripilor și scuturile integrate în spoilerele față/spate.

Noul Fiat 600 va fi produs la uzina Stellantis din Tychy, Polonia, alături de Jeep Avenger.

În ceea ce privește gama de motorizări, zvonurile vorbesc despre o serie de propulsoare convenționale, cel mai probabil mild-hybrid, dar și despre o versiune pur electrică.

Aceasta din urmă va avea 156 de cai putere și o autonomie de până la 400 de kilometri. 

via Autoblog.it

Comentarii (8)

  • SCRIU DE PE LAPTOP
    Am vazut un Fiat acum cate va zile in Italia unul Alb SUV care era filmat de un SUV cu o camera de filmat pe el.M-am dus si l-am intrebat pe un Italian de acolo ce model este si mi-o zis ca este nu stiu ce model nou ce va inlocui 500x
    1 1
  • Mircea Badea
    gizas, 500 suv..sa apese cineva butonul rosu..
    3 11
  • ecoeficientul
    SUV electric. Da. Calea spre sustenabilitate. Pam pam.
    4 12
  • Octavian
    Jeep Avenger ala numai Jeep nu e.
    E adevarat arata foarte bine dar e de fapt un Fiat cu haine Jeep.
    Si nici macar nu e construit pe platforma de electrice. In unele tari se va vinde cu motor termic sau hybrid. Are pe mijloc tunel pentru teava de esapament.
    2 1
  • Atac direct la Dacia Spring... o sa fie mai scumpa sigur, dar calitatea fabricatiei va fi mult peste, fabrica din Tychy este cu traditie in industria auto.
    3 5
  • Octavian
    Toate electricele astea noi se invart pe la 40.000euro (ma refer la cele din clasa asta cum Avenger si cum o sa fie si Fiat 600, Peugeot e206 etc.)
    Spring din cate stiu e la jumatate.
    6 1
  • de vreo 10 ani tot spune ca dispare Fiatul,,”broasca” si tot aduce noi retusari,aniversari.Acum il mai umfla.
    4 0
  • Ionut A.
    Arata urat rau de tot.
    Uite aici de la Citroen acum vreo 15 ani, ideea integrata mult mai bine. De fapt Citroen a inventat treaba asta cu DRL separat deasupra farurilor si integrat in linia stilistica Survolt/Revolt
    https://thumbs.dreamstime.com/z/citroen-ds-revolt-concept-16840441.jpg
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru