Renault sărbătorește 60 de ani de la nașterea modelului R4 cu o mașină zburătoare, denumită Air4

de Tiberiu Safta
Marti, 30.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul francez a lansat în urmă cu 60 de ani modelul R4. Mașina este unul dintre modelele emblematice ale industriei auto. Prin urmare, cu ocazia acestei aniversări, Renault a dezvăluit un R4 zburător, botezat AIR4.

Anul acesta, modelul Renault 4 împlinește 60 de când a fost lansat. Mașina a avut parte de o viață lungă, fiind produsă din 1961 până în 1992. Mașina a fost vândută în 8 milioane de exemplare pe parcursul acestor 31 de ani. În perioada recentă, Renault a dezvăluit mai multe concepte și prototipuri pe baza lui R4, inclusiv un exemplar care a fost convertit în mașină electrică.

Acum, constructorul francez a lansat un concept de mașină zburătoare, inspirată de Renault 4, numit AIR4. Aceasta este o dronă cu o caroserie modernizată a lui R4, construită cu ajutorul specialiștilor în drone de la TheArsenale. Sub partea din față a caroseriei se află o balama, astfel accesul în dronă se face prin deschiderea către față a întregii mașini.

AIR4 va putea zbura cu ajutorul a patru elice cu două pale fiecare, puse în mișcare de un motor electric. Viteza maximă este de 26 de metri/secundă, adică 94 km/h. Elicele lui AIR4 îi permit acestuia să zboare la altitudini de până la 700 de metri.

La interior se păstrează configurația simplă regăsită pe un Renault 4. Singurul element modern este un ecran digital amplasat central, care înlocuiește bordul clasic.

Directorul de marketing global Renault, Arnaud Belloni, a declarat că acest concept AIR4 sugerează cum ar putea să arate Renault 4 în următorii 60 de ani.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • 60 de ce?...de pahare?
    0 0
  • 60 de ce?...de pahare?
    0 0
  • Se vorbește atât de mult de viitoarele Renault 5 și Renault 4 încât, atunci când vor apărea, vor părea deja învechite.
    3 1
  • Sa o vad si pe asta cum o masinuta ca asta este ridicata de la sol cu un acumulator cu capacitatea mai mica ca a unuia cu care iti incarci telefonul in excursii.
    Citeste cineva articolele inainte de publicare?
    Nu aveti un redactor sef?
    5 0
  • deci 95 kgf x 4 = 380kgf

    Atat poate sa ridice "masina asta". Rezulta ca bateria este de ??? kg.
    probabil autonomia de cateva sute de metri.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru