Rețeta lui BMW X6 și X4 se repetă: în septembrie vedem conceptul noului X2

de Bogdan Mirică
Vineri, 12.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat că va dezvălui la Salonul Auto de la Paris conceptul din care se va naște X2. Modelul de serie ajunge la începutul lui 2017 și va fi o versiune mai sportivă a lui X1.

BMW se va folosi de Salonul Auto de la Paris pentru a dezvălui conceptul din care se va naște viitorul X2. Prototipul va folosi un design apropiat de viitorul model de serie, al șaselea SUV din gama BMW, frate de platformă cu actualul X1, adică purtător al aceleiași arhitecturi ușoare UKL.

De aceeași arhitectură va beneficia și Mini Countryman, SUV-ul constructorului englez, așteptat și el tot la Paris, la finalul lui septembrie.

Noul BMW X2 va reprezenta o alternativă sportivă la X1, așa cum este X4 pentru X3 și X6 pentru X5. Constructorul german descrie X2 ca un model cu un design mult mai curajos, adresat celor care își doreau un hatchback premium, dar care apreciază ținuta înalțată a unui SUV.

Designul mult mai sportiv, cu o linie plonjată a acoperișului, va face ca interiorul lui X2 să nu ofere același spațiu interior ca în cazul lui X1, deși designul planșei de bord va fi o copie fidelă. Clienții lui X2 vor găsi mai puțin loc pe bancheta din spate și în portbagajul accesat prin intermediul unui hayon acționat electric.

Esential 190 de cai putere va oferi versiunea pe benzină a viitorului X2.
230 de cai putere va livra cel mai puternic diesel al viitorului X2.
La fel ca în cazul lui X1, și fratele mai sportiv va beneficia de o serie de motoare montate transversal.
Va fi oferit un motor pe benzină de 2.0 litri și 190 de cai putere, regăsit sub indicativul X2 xDrive20i. Opțiunile diesel vor fi ceva mai numeroase și vor include versiunile X2 xDrive 18d cu 150 de cai, X2 xDrive20d cu 190 de cai și X2 xDrive25d cu 230 de cai putere.

Exceptând versiunea diesel entry-level, care va folosi și tracțiune față, celelalte derivate vor putea fi comandate cu tracțiune integrală xDrive. Transmisiile disponibile vor fi automate sau manuale cu șase rapoarte.

După ce vom vedea conceptul lui X2 în cadrul Salonului Auto de la Paris, versiunea de serie nu va întârzia foarte mult. Ea va fi dezvăluită spre sfârșitul acestui an sau chiar în ianuarie, cu ocazia Salonului de la Detroit. Modelul va ajunge pe piața europeană în primăvara lui 2017. 

via autocar

Comentarii (3)

  • Sunt puțin răutăcios recunosc, dar mă întreb ce e în mintea designerilor Bmw: dacă luăm forma asta de suv coupe de la X6 și o facem tot mai mică, poate la un moment dat va fi suficient de mică încât să nu mai pară oribilă :))
    13 10
  • Un pas normal pentru un constructor care vizează o felie cât mai mare din piața SUV premium. Trendul clar este al crossoverelor coupe. Deci X2 asta va fi. Să vedeți ce o să fie când vor apărea SUV de segment A și mai ales SUV cabrio.
    4 3
  • ADRIAN FLORARU
    E FORTA CU X2 PAREREA MEA DAU LOVITURA ,70% O SA CONDUCA SEXUL FRUMOS...
    3 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru