România a raportat cea mai mare creștere a vânzărilor auto din Europa în luna August

de Alexandru Monenciu
Joi, 16.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit datelor publicate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), europenii au înmatriculat mai puține mașini noi în luna august, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Chiar și așa, România a raportat cea mai mare creștere a vânzărilor auto din Europa.

În luna august au fost înmatriculate 724.710 autoturisme noi în Europa (UE + Marea Britanie + țările din Asociația Europeană a Liberului Schimb). Reprezintă o scădere de 18.1%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, când au fost înmatriculate 884.525 de mașini noi.

Unul dintre motive ar fi criza mondială de semiconductori care continuă să afecteze industria auto. Potrivit ACEA, primele cinci piețe europene au raportat scăderi seminificate în august din aceasta cauză. Cea mai mare scădere, de 28.9%, a fost raportată de Spania.

În același timp, România a avut cea mai mare creștere a vânzărilor auto din Europa. În luna august, piața auto din România a înregistrat o creștere de 44.6%. Românii au înmatriculat 16.129 autoturisme noi, față de cele 11.157 de unități ale lunii august din 2020.

Dacă ne uităm la situația din primele opt luni ale anului 2021, înmatriculările de mașini noi în Europa au crescut cu 12.7% (8.188 milioane de vehicule) comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Și în România a existat o creștere, de 6.9%.

În perioada ianuarie - august 2021, românii au înmatriculat 78.991 de mașini, față de 73.722 vehicule în perioada similară din 2020, una afectată puternic de pandemia de coronavirus.

via Economica.net

Comentarii (3)

  • Ma simt nevoit sa va reamintesc ca vânzările nu sunt același lucru cu înmatriculările
    12 3
  • Dănuț Alin Niță
    Luați cu pâine, că la iarnă nu aveți bani de întreținere și rate la bănci... :)))))
    :))))))
    7 2
  • Florin
    La un volum asa mic de masini vandute procentul este evident in favoarea ei. Ca daca vinzi anul asta 2 masini si la anul 3, ai o crestere de 50%.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru