România rămâne pe ultimul loc la siguranța drumurilor auto: 96 de decese la un milion de locuitori în 2018, aproape dublu decât media Europei

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 05.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
România a înregistrat 96 de decese la un milion de locuitori în anul 2018 pe drumurile publice și ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană, care a înregistrat o medie de numai 49 de decese la un milion de locuitori.

Comisia Europeană a publicat la sfârșitul acestei săptămâni un raport preliminar cu privire la siguranța drumurilor în anul 2018 în cele 28 de state membre al Uniunii Europene.

România a înregistrat progrese nesemnificative comparativ cu 2017 și rămâne pe ultimul loc în Europa la acest capitol. Astfel, potrivit statisticilor oficiale, pe drumurile din România au încetat din viață 96 de persoane la un milion de locuitori pe parcursul anului 2018, în scădere ușoară de la cele 98 de decese la un milion de locuitori înregistrate în 2017.

În plus, vecinii din Bulgaria au reușit să înregistreze un progres mai mare, întrucât numărul de decese la un milion de locuitori a scăzut la sud de Dunăre de la 96 la 88. România și Bulgaria sunt în continuare singurele state în care s-au înregistrat peste 80 de decese la un milion de locuitori, în timp ce media europeană a rămas la 49 de decese la un milion de locuitori.

Alte țări care înregistrează în continuare un număr ridicat de decese sunt Letonia (78), Croația (77) și Polonia (76), în timp ce Ungaria, Grecia, Cehia și Lituania au înregistrat între 60 și 70 de decese.

La fel ca și în anii anteriori, cele mai sigure drumuri sunt preponderent cele din partea de nord a Europei.

În mod ironic, pe prima poziție se află Marea Britanie cu numai 28 de decese, în contextul în care acest stat ar urma să părăsească Uniunea Europeană în 12 aprilie. Britanicii sunt urmați de Danemarca (30), Irlanda (31), Olanda (31) și Suedia (32), în timp ce Malta, Spania și Germania au înregistrat de asemenea mai puțin de 40 de decese.

În total, 25.100 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere pe teritoriul Uniunii Europene în 2018, în scădere cu numai 200 de persoane comparativ cu 2017.

Via European Comission

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru