Rusia: Cea mai serioasă ninsoare din ultimii 50 de ani a provocat un ambuteiaj de 190 km lungime

de Sebastian Toma
Luni, 03.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Moscova a fost lovită de cea mai puternică ninsoare înregistrată în ultimii 50 de ani în luna noiembrie. Aceasta a dus la un ambuteiaj record, cu o coadă lungă de 190 kilometri.

Esential 189 de kilometri este lungimea coloanei de maşini formate în urma celei mai serioase ninsori care a lovit Moscova la sfârşitul lunii noiembrie.
Finele lunii noiembrie a marcat o ninsoare pe cinste în Rusia, aceasta fiind cea mai puternică din ultimii 50 de ani. Potrivit datelor furnizate de Biroul Meteo din Moscova, stratul de nea din capitala rusă atingea 40 de centimetri după 48 de ore de la începerea ninsorii. Vorbim despre cea mai puternică zăpadă înfruntată de capitala rusă în luna noiembrie a ultimilor 50 de ani, potrivit datelor oficiale. În doar 24 de ore, Moscova era acoperită de un strat de zăpadă de 20 de centimetri, cu peste 50% mai mult faţă de valoarea medie pentru întreaga lună noiembrie.

La fel ca în cazul României, capitala rusă a paralizat în urma zăpezii, iar fotoreporterii de la faţa locului au captat numeroase imagini interesante. Fie că vorbim de un Aston Martin împins de trecători prin zăpadă sau de parcuri şi străzi acoperite de un strat uniform de nămeţi, zăpada a pus stăpânire pe capitala Rusiei în doar 48 de ore.

Zăpada căzută peste Rusia a dus la formarea unui blocaj record pe autostrada M-10, care leagă Moscova de St Petersburg.

Coloana de maşini formată în urma blocajului măsura 189 de kilometri, valoare record la nivel mondial. Potrivit şoferilor intervievaţi de reporterii aflaţi la faţa locului, aceştia au parcurs aproape un kilometru în 24 de ore.

Via Telegraph

Comentarii (2)

  • Ce masini au rusii! Si eu care credeam ca romanii sunt snobi.
    11 2
  • In Soviet Russia, traffic jams you!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru