Sărbătoare la Skoda: 3 milioane de mașini au fost produse în uzinele din China

de Cornel Șocariciu
Joi, 23.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a produs 3 milioane de mașini în uzinele din China, din 2007 și până astăzi. Din 2010, China este cea mai importantă piață de desfacere pentru constructorul ceh.

În 2007, Skoda demara producția modelului Octavia și în China. Doar 39.000 de unități au fost asamblate în primul an, însă perioada următoare a devenit din ce în mai bună pentru constructorul ceh.

Acum, oficialii Skoda au anunțat că au fost produse 3 milioane de mașini în uzinele din China. Exemplarul cu numărul 3 milioane este un Skoda Karoq și a fost asamblat la uzina din Ningbo.

În prezent, Skoda produce nouă modele în China (Kodiaq, Kodiaq GT, Karoq, Kamiq, Kamiq GT, Rapid, Rapid Spaceback, Octavia și Superb), iar acestea sunt asamblate în patru fabrici (Changsha, Ningbo, Yizheng și Nanjing).

Mai mult decât atât, începând cu 2010, China este cea mai importantă piață de desfacere pentru constructorul ceh.

"Îmi amintesc foarte bine cât de mândru am fost atunci când primul exemplar Skoda produs în China a fost finalizat. Este un moment special să asist acum la acest eveniment. Sunt extrem de fericit și vreau să felicit întreaga echipă pentru acest succes nou: trei milioane de mașini Skoda produse în China reprezintă 3 milioane de motive de sărbătoare", a declarat Michael Oeljeklaus, membru în consiliul de administrație Skoda în cadrul departamentului de Producție și Logistică.

Comentarii (1)

  • hazard
    made in china, acum si pe virusi, din pacate.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru