Sărbătoare la Subaru: Japonezii au asamblat 20 de milioane de mașini cu tracțiune integrală

de Alexandru Monenciu
Vineri, 09.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru a asamblat 20 de milioane de mașini echipate cu celebrul său sistem de tracțiune integrală (Symmetrical AWD). Japonezii au ajuns la această performanță în aproape 50 de ani.

Subaru este unul dintre constructorii cu tradiție din industria auto. Cele două "semnături" ale producătorului japonez de automobile sunt, fără îndoială, motorul boxer și tracțiunea integrală SAWD (Symmetrical All Wheel Drive).

Acest sistem a fost introdus pentru prima oară în 1972 pe modelul Subaru Leone și din 1996 (pe majoritatea piețelor) a echipat toate modelele niponilor, cu excepția sportivului BRZ. Acesta este oferit doar cu roți motrice spate.

Revenind, însă, Subaru a atins acum o bornă importantă: japonezii au asamblat 20 de milioane de mașini echipate cu tracțiune integrală. O performanță care le-a luat aproape jumătate de secol.

Sistemul de tracțiune integrală va face parte și din viitorul producătorului japonez. Subaru va căuta metode pentru a-l integra în următoarele sale modele electrice, inclusiv în Solttera.

via Subaru

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Foarte buni, şi în rally...

    Dar timpul trece şi nu mai foloseşte nimeni TV cu tub şi telefon cu taste sau maşina cu motor termic.
    2 14

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru