Schimbare de strategie la Maserati: italienii vor lansa un model Alfieri 100% electric, încă un SUV și vor renunța complet la diesel până în 2022

de Petre Barac
Sambata, 02.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati a anunțat că va lansa două modele noi până în 2022, va renunța complet la motorizările diesel și se va concentra pe propulsiile hibride. În gama italienilor vom vedea un nou model Alfieri, după conceptul din 2014 cu același nume, și încă un SUV pe lângă Levante.

Aproape toate brandurile grupului Fiat-Chrysler și-au schimbat strategia pentru următorii 4 ani, având planuri de viitor cel puțin ambițioase.

Este și cazul Maserati, care vrea să renunțe definitiv la diesel până în 2022 și să se concentreze pe propulsia hibridă. Italienii pregătesc și lansarea a două modele noi în cel mult 4 ani.

Primul dintre ele se va numi Alfieri (foto) și va fi un coupe 100% electric, concretizând conceptul prezentat la Geneva în 2014. Al doilea model Maserati va fi un SUV, poziționat sub “fratele mai mare” Levante.

Până în 2022, Maserati va lansa 8 hibrizi plug-in și 4 modele 100% electrice, aici fiind incluse și generații noi pentru SUV-ul Levante și sedanurile Ghibli și Quattroporte.

Potrivit italienilor, noul model Alfieri va avea trei variante de propulsie, printre care și una hibridă cu încărcare la priză.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Cea mai mare prostie, să pui diesel pe Maserati, adică un motor practic, apoi să renunți după câțiva ani, pentru ce si-au mai stricat imaginea de marcă exclusivistă ?
    9 4
  • @dan_grc
    Pentru ca au crezut ca diesel-ul se va vinde la bogati. Si-au luat teapa...dieselul este doar pentru tarani si melteni. Acum isi cer scuze si merg si ei pe calea normala pentru o marca exclusivista.
    9 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru