Schimbări în conducerea Skoda: Thomas Schäfer este noul președinte al consiliului de administrație

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Luni, 03.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Thomas Schäfer a preluat poziția de președinte al consiliului de administrație Skoda. În trecut, acesta a ocupat poziții de conducere atât în cadrul Daimler, cât și în cadrul grupului Volkswagen.

La începutul lunii trecute, oficialii grupului Volkswagen au anunțat că Bernhard Maier, omul care a coordonat activitatea Skoda în ultimii cinci ani, va fi înlocuit. Acum, reprezentanții grupului l-au ales pe Thomas Schäfer în funcția de președinte al consiliului de administrație Skoda.

Activitatea lui Schäfer în cadrul constructorului ceh a început în 3 august. Cel care preia frâiele producătorului din Mlada Boleslav are o experiență bogată în sectorul auto.

În 1991, Thomas Schäfer își începea cariera în cadrul Daimler. Până în 2012, acesta a avut mai multe poziții de conducere în departamentele de producție și calitate în birourile Daimler din Germania, SUA și Africa de Sud.

Din luna mai 2012, Schäfer a intrat în familia grupului Volkswagen. Acesta a fost responsabil pentru mai multe proiecte care au vizat dezvoltarea unor uzine noi, iar din 2015 ocupă poziția de președinte și director general în cadrul diviziei din Africa de Sud.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru