Schimbări în gama Volvo: C40 Recharge și XC40 Recharge sunt rebotezate EC40 și EX40

de Tiberiu Safta
Marti, 20.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat câteva schimbări importante în gama sa de modele. Cea mai importantă este reprezentată de eliminarea numelui Recharge pentru modelele sale electrice. Astfel, C40 Recharge și XC40 Recharge vor fi cunoscute acum sub numele EC40, respectiv EX40.

Începând de astăzi, Volvo C40 Recharge și XC40 Recharge primesc nume noi. Astfel, C40 Recharge devine acum EC40, iar XC40 Recharge este rebotezat EX40. Volvo a anunțat oficial că renunță la numele Recharge pentru modelele sale electrice, dar și pentru cele hibride.

În cazul modelelor cu motoare hibride, acestea vor purta acum numele T6 sau T8, care indică nivelul de putere al modelului respectiv. Bineînțeles, pentru modelele cu motoare pur termice, numele rămân neschimbate.

Alături de schimbarea de nume, Volvo aduce și o actualizare tehnică pentru versiunile Twin Motor ale lui EC40 și EX40. Cele două modele vor putea fi dotate acum cu pachetul software opțional Performance, disponibil doar pe anumite piețe. Pachetul aduce un plus de 34 de cai putere, ceea ce înseamnă că cele două modele vor avea acum 442 de cai putere în loc de 408 CP. De asemenea, pachetul promite și accelerație mai rapidă, însă Volvo nu a dezvăluit noii timpi de accelerație.

Clienții existenți ai lui XC40 Recharge și C40 Recharge vor putea cumpăra și descărca pachetul prin aplicația Volvo Cars.

Pentru clienții noi, pachetul va fi disponibil în momentul plasării comenzii pentru mașină.

De noutăți au parte și versiunile hibride ale lui XC60 și XC90. Motoarele acestora dispun acum de un ciclu de ardere mai eficient, de unde rezultă o îmbunătățire a consumului de combustibil cu 4% pentru XC60, respectiv cu 2% în cazul lui XC90.

La final, Volvo introduce și ediția limitată Black Edition pentru EX40, EC40 și XC40. Noua ediție aduce o vopsea neagră Onyx, embleme negre lucioase, jante negre lucioase de 20 de inch și un interior negru.

via Volvo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru