Seat: 1 milion de SUV-uri comercializate în 6 ani

de Alexandru Monenciu
Marti, 18.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul spaniol de automobile anunță că a comercializat 1 milion de SUV-uri în ultimii 6 ani. Mașina aniversară este un Seat Arona.

În 2016, SEAT a lansat pe piață modelul Ateca, primul SUV din istoria mărcii. Acum, la 6 ani de la acel moment, constructorul din Martorell a atins o bornă importantă: a comercializat SUV-ul cu numărul 1 milion. Mașina aniversară este un Seat Arona.

Arona este cel mai bine vândut SUV din gama Seat. Modelul care a debutat în 2017 a fost ales de 481.585 de clienți până în prezent.

Cu 435.443 de exemplare vândute, Ateca se poziționează pe locul 2, iar Tarraco completează podiumul cu 88.820 de unități. Acesta din urmă a fost lansat în 2018 și a fost primul model Seat denumit în urma votului publicului.

Anul trecut, SUV-urile au reprezentat 49% din vânzările globale ale mărcii spaniole. Cele 3 modele menționate mai sus au avut vânzări combinate de 192.100 de exemplare.

via Seat

Comentarii (2)

  • Catalin
    Retrageți articolul și Seat sa prezinte public o scrisoare că nu mai fac nenorociri pe planeta. Altfel, se supără Delia
    3 3
  • Anonim
    Am cumparat anul trecut un Seat Tarraco sunt foarte multumit de el . Motorizare diesel 2.0 cu 150 cp tractiune fata, cutie manuala varianata Xcellence plus optionale multe pret 31600 de euro . Ofertele de la Skoda pentru Kodiaq si WV pentru Tiguan mult mai proaste . Preturi mai mari si dotari mai putine . La momentul respectiv a fost cea mai buna alegere pentru mine .
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru