Seat confirmă lansarea primului SUV din istoria sa

de Bogdan Mirică
Miercuri, 26.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat a confirmat astăzi extinderea gamei sale cu un nou model: primul SUV din istoria companiei. Modelul se va lansa în 2016 şi ar putea fi construit în Cehia, alături de Skoda Yeti.

Deşi au anunţat intenţiile lor de a debuta în segmentul crossover-elor încă din 2007, atunci când dezvăluiau conceptul Tribu, cei de la SEAT au avut nevoie de aproape şapte ani şi alte câteva concepte, printre care şi IBX, pentru a putea confirma oficial prezenţa unui SUV în gama lor.

Modelul 4x4 ar urma să debuteze abia în 2016, pentru a marca prezenţa brandului spaniol într-un segment de piaţă ce atrage anual un milion de clienţi europeni. Dezvoltarea sa este în plină desfăşurare la uzina din Martorell, Spania.

Deşi nu există foarte multe informaţii despre versiunea de producţie a SUV-ului, avem toate şansele de a regăsi aceeaşi platformă modulară MQB şi sub modelul spaniol. Platforma este folosită acum de o întreagă pleiadă de produse ale grupului VAG: Seat Leon, Volkswagen Golf, Audi A3 şi Skoda Octavia.

Această veste este extraordinară pentru noi, pentru că ne aduce într-un nou teritoriu, pe una din cele mai mari şi mai dinamice segmente din lume.

Juergen Stackmann
preşedintele Seat
„Această veste este extraordinară pentru noi, pentru că ne aduce într-un nou teritoriu, pe una din cele mai mari şi mai dinamice segmente din lume.
Este încă un pas important către atingerea profitabilităţii”
,
a declarat Juergen Stackmann, preşedintele Seat.

Seat nu a dezvăluit locul de producţie al primului său SUV din istorie, dar mai multe surse din interiorul companiei vorbesc despre uzina Skoda Kvasiny din Cehia. Aici ia naştere în prezent şi Skoda Yeti, ceea ce înseamnă că linia de asamblare va fi împărţită de ambele modele 4x4. Soluţia producerii viitorului SUV în Cehia este mult mai eficientă, din punct de vedere al costurilor, decât uzina mamă din Martorell, leagănul brandului spaniol.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru