Seat pregătește un competitor al lui Nissan Juke

de Sebastian Toma
Marti, 09.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Spaniolii de la Seat vor să intre în segmentul lui Nissan Juke. Potrivit englezilor de la Autocar, marca iberică va fi prima din concernul Volkswagen care va lansa un model în nișa crossoverelor de clasă mică.

SEAT va avea două SUV-uri în ofertă în viitorul apropiat, anunță englezii de la Autocar. Pe lângă competitorul în popularul segment al SUV-urilor compacte, ibericii se vor aventura și în nișa crossoverelor de clasă mică. Conceptul 20V20 (foto) al celor de la Seat va inspira modelul de clasă compactă, care va avea platforma MQB a lui Leon, în timp ce platforma lui Ibiza va fi utilizată pentru a da naștere viitorului crossoer de clasă mică și linia estetică a mașinii va fi inspirată de același concept. În orice caz, Jurgen Stackmann, șeful Seat, anunță că mașina va arăta diferit de conceptul prezentat până acum, design-ul variantei de serie fiind evoluat semnificativ față de showcar-ul ibericilor.

Conform declarațiilor lui Stackmann, marca iberică va fi prima din concernul Volkswagen care va lansa un competitor al lui Nissan Juke. Asta înseamnă că viitorul crossover de clasă mică de la Seat va fi lansat înaintea lui Volkswagen Taigun și a lui Audi Q1, baby-SUV-urile concernului german care au fost deja confirmate pentru debut în varianta de serie, dar încă nu au fost prezentate și lansate de concernul din Wolfsburg.

Urmareste Automarket
Debutul viitorului crossover de clasă mică de la Seat va avea loc abia după lansarea modelului de segment compact.
Jurgen Stackmann a explicat că varianta de serie a conceptului 20V20, care va deveni SUV-ul compact al mărcii Seat, nu este încă validată pentru producție, deși au capacitatea tehnică de a realiza acest lucru. Problema lansării SUV-ului Seat este puterea mărcii, care trebuie să crească pentru a atrage suficienți clienți de partea produsului lor, asigurând un volum adecvat de vânzări încât să asigure profitabilitatea acestuia.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • numai sa il lanseze, o data si o data, "off-roaderul" mult promis
    1 1
  • mda, o sa atraga numai tarani cu un suv(masina taranului).
    3 7
  • Andrei
    Habar nu ai semnificatia cuvantului "taran", cu siguranta scrii tampenii fara sa gandesti, un taran e un om demn de statutul pe care il are, nicidecum ceea ce sugerezi tu. Cat despre aceste modele "jipane" atat timp cat se cauta, de ce sa nu existe oferta din partea cator mai multi constructori.
    4 0
  • da sigur
    Seat ! :)))))
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru