Seat va integra sistemul de navigație Waze în toate mașinile, inclusiv cele deja vândute

de Daniel Popescu
Vineri, 12.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Google va dezvolta o versiune a aplicației Waze pentru Android care va fi compatibilă cu toate mașinile Seat care folosesc interfața multimedia Full Link, inclusiv cele aflate deja în circulație.

Sistemele clasice de navigație disponibile pentru mașini au scăzut semnificativ în popularitate în ultimii ani, în special după apariția unor aplicații mobile precum Waze, care au avantajul de a oferi hărți actualizate în permanență și informații în timp real despre trafic pe baza datelor furnizate de șoferi. Totuși, principalul dezavantaj este reprezentat de necesitatea de a monta smartphone-ul în mașină într-o poziție din care șoferul să poată urmări harta cu ușurință.

Pentru o lungă perioadă de timp, constructorii au fost reticenți la ideea de a integra serviciul Waze în interfața multimedia a mașinilor, însă SEAT anunță o schimbare radicală din acest punct de vedere. Astfel, Google va lansa o versiune de Android pentru Waze care va fi compatibilă cu toate mașinile Seat echipate cu interfața multimedia Full Link, inclusiv cu cele aflate deja în circulație.

"Introducerea noii aplicații Waze în mașinile noastre respectă obiectivul nostru de a oferi o experiență de condus ușoară, conectată și personalizată, una care să ne permită să continuăm să facem progrese în configurarea ecosistemului nostru digital", explică Luca de Meo, CEO-ul Seat, într-un comunicat de presă.

Pe de altă parte, Seat are deja o aplicație care îi permite șoferului să acceseze informațiile din telefon pe ecranul mașinii.

Numită Seat Drive App, aplicația a fost lansată anul trecut pentru iPhone, iar în curând va fi disponibilă și pentru telefoanele echipate cel puțin cu sistemul de operare Android 5.0 Lollipop.

Constructorul spaniol își extinde astfel oferta de servicii digitale, în special datorită faptului că, potrivit datelor companiei, are cea mai tânără bază de clienți din Europa.

Via Seat

Comentarii (2)

  • Bravo lor, un mare pas inainte.
    6 0
  • pt telefoane cu windows 10 mobile de ce nu?!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru