Seat va lansa un serviciu digital: opționale contra-cost pe termen limitat și setări transferabile pe alte mașini

de Daniel Popescu
Vineri, 17.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat va lansa în 2018 un serviciu digital prin care șoferii vor putea activa temporar contra-cost anumite funcții, cum ar fi încălzirea scaunelor, sau vor putea transfera automat anumite setări într-o altă mașină a constructorului.

SEAT traversează o perioadă amplă de schimbări marcată de lansarea unei noi game de SUV-uri din care fac deja parte Arona (foto) și Ateca, însă în paralel dezvoltă o serie de servicii atractive pentru clienți. După ce în primăvara acestui an a anunțat integrarea aplicației de navigație Waze în toate modelele sale, inclusiv cele deja vândute, producătorul spaniol a dezvăluit că pregătește lansarea unor servicii digitale.

Prima noutate este posibilitatea ca șoferul să activeze temporar contra-cost anumite opționale disponibile pe mașină. De exemplu, Seat se gândește să echipeze toate mașinile cu funcție de încălzire a scaunelor. Cumpărătorul va avea posibilitatea să nu achiziționeze această opțiune, ci să o activeze temporar atunci când călătorește în medii cu un climat mai rece. Pentru asta, șoferul va plăti o taxă de acces temporar, iar după expirarea perioadei de valabilitate funcția se va dezactiva.

"Acesta este doar un exemplu, însă oferă o imagine a modului în care deținerea și operarea unei mașini se vor schimba radical în viitor", spun oficialii Seat.

A doua noutate este un serviciu de identitate care cel mai probabil va purta numele Seat ID.

Astfel, șoferii își vor crea un cont online cu cele mai importante setări pe care le fac în propria mașină, cum ar fi poziția scaunului, setările aerului condiționat sau preferințele muzicale. Ulterior, când șoferul folosește o altă mașină, setările sale vor fi încărcate automat după logarea cu datele personale.

Inițial, serviciul va fi disponibil pe modelele Seat, însă ulterior va fi extins și în cazul celorlalte branduri ale Grupului Volkswagen.

Via Autocar 

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Daca vrei sa activezi incalzirea in scaune de ex. trebuie sa ai DEJA INSTALATA, din fabrica, o rezistenta de incalzire, in scaune.....
    Doar nu verifica seria masinii un operator de la SEAT, te trimite la primul IKEA de ex....cumpara-ti rezistenta, monteaz-o si DA-I DRUMUL !!!!
    Toata chestia e DIN SOFT - care este sau nu disponibil soferului.... dar ....ai tu deja montat in prealabil tot ce-ti trebuie in masina .....?!
    10 0
  • @ACE - Craiova " De exemplu, Seat se gândește să echipeze toate mașinile cu funcție de încălzire a scaunelor. Cumpărătorul va avea posibilitatea să nu achiziționeze această opțiune, ci să o activeze temporar atunci când călătorește în medii cu un climat mai rece".

    Deci e clar ca toate o sa aiba deja montat inca de cand cumperi masina sistemul de incalzire si ce alte sisteme se mai pot activa din soft.
    8 0
  • si uite asa incep sa apara crack-urile si pentru masini :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru