Șeful Alfa Romeo: Primul model 100% electric al companiei va debuta în 2024

de Alexandru Monenciu
Vineri, 05.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful constructorului italian de automobile, Jean-Phillipe Imparato, a anunțat că primul model pur electric Alfa Romeo va fi lansat în 2024. Anul viitor, italienii sunt așteptați să prezinte SUV-ul Tonale.

Chiar dacă și-a pierdut strălucirea de altă dată, Alfa Romeo are acum ocazia să revină în lumina reflectoarelor. Producătorul italian face parte din grupul Stellantis (și va beneficia de fonduri pentru investiții), iar la conducere a fost adus Jean-Phillipe Imparato, fostul CEO al francezilor de la Peugeot.

Din 2027, Alfa Romeo a confirmat deja că va deveni marcă pur electrică. Primul model cu zero emisii al constructorului din Torino va fi lansat, însă, în 2024, potrivit lui Imparato.

"Voi lansa în 2024 primul model Alfa Romeo electric. Va avea o singură versiune, cu două motoare," a declarat șeful Alfa Romeo.

Anul viitor, italienii sunt așteptați să lanseze SUV-ul Tonale. Prezentarea acestuia a fost amânată din cauza crizei mondiale de semiconductori.

via Autocar

Comentarii (3)

  • curentatu
    Bravo Alfa, taman bine că-n 2024 o să fie blackouts parțiale și-n 2027 totale.
    Așteptam părerea edikkineză, dar cred că meșterește la un generator de curent cu pedale.
    12 2
  • Iar tipic pt. Alfa 2024 se va face 2026. Si undeva pe la jumatatea lui 2026 se vine cu un anunt nou ca Alfa trece pe hidrogen pana in 2030 si sa ne pregatim toti ca vor sparge piata. Sa ne amintim cat a trecut de la prezentarea Alfa Romeo Giulia si efectiv dupa cat timp a intrat in productie si am vazut-o pe strazi. Si un alt exemplu chiar de actualitate ar fi Tonale. Pacat pentru ca marca asta a fost iubita intotdeauna de ... toata lumea. Aici ma refer la fanii adevarati de automobile care pricep aceasta cultura automobilistica si nu toti ciumpalacii care se numesc fanii marcii x,y,z ori pt ei viitorul e neaparat doar BEV ori hidrogen ori cine mai stie ce...
    8 4
  • Cu flatulații
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru