Șeful Aston Martin: Valhalla va debuta în 2024, iar noul Vanquish în 2025

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 02.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit șefului Aston Martin, Tobias Moers, noul Valhalla va debuta în 2024. În ceea ce privește viitorul Vanquish, anunțat de un concept în 2019, cu acesta vom face cunoștință în 2025.

2019 a fost anul conceptelor pentru Aston Martin. Constructorul britanic a prezentat atunci atât conceptul AM-RB 003, care stă la baza modelului Valhalla, cât și conceptul viitorului Vanquish, acum un supercar cu motor poziționat central.

Versiunea finală a prototipului Valhalla a debutat în vara anului trecut cu un motor V8 twin-turbo, de 4.0 litri, despre care Aston Martin susține că nu are nicio legătură cu unitatea furnizată de AMG pentru alte modele ale mărcii. Conceptul era echipat cu un motor V6.

Acum, Tobias Moers, șeful Aston Martin, a vorbit despre Valhalla și a spus că versiunea de serie va debuta în 2024. Mai mult, sistemul de propulsie va fi același și în cazul lui Vanquish.

Cât despre acesta din urmă, prezentarea lui este programată pentru 2025.

Alături de o unitate electrică, motorul celor două modele va fi unul foarte capabil. În cazul lui Valhalla, spre exemplu, sistemul de propulsie hibrid va dezvolta 937 de cai putere și 1.000 Nm cuplu , suficient pentru o repriză 0-100 km/h în 2.5 secunde.

via Motor1

Comentarii (8)

  • Mircea Badea
    pana atunci tesla si alte electrice vor face drifturi in jurul ei...
    5 10
  • Edikkk
    V8 4 litri mad max, poluăm maxim deja fiind pe panta prăpastiei

    Patetic, jignitor
    4 12
  • Drifturi cu electrice de peste 2,5 tone???
    Voi nu acceptați ca mașinile electrice pot sa facă in singur lucru… sa accelereze in linie dreapta. Pana și frânarea este o provocare…
    De fapt Electricele sunt gageturi care au și funcția de mașina, care aproape ca este opțională in unele cazuri, cu autonomii reale de sub 150 km…. povesti de noapte buna!!!
    11 3
  • @dutzu
    electricele fac mult mai usor drifturi, sunt si mai echilibrate, iar tractiunea e independenta..

    termicele isi trag ultimele izmene..
    4 7
  • Mai sus, pareri ale unor oameni care n-o sa aiba niciodata acces la asa ceva. Adica hateri cu credit pe 5 ani pentru un hyunday.
    2 4
  • Seriff
    Singurul loc in care vor face electricele drift va fi in parcare la Kaufland asteptand cu orele sa se incarce, asta daca gasesc statia libera, daca nu, ghinion, somn de voie pana pleaca alt hipster la pensat.
    Eu sunt curios daca macar unul din hipsterii EDIKK - MIRCEA BADEA au o electrica, cred ca sunt niste trolli platiti care nu au ce face acasa si viseaza cai verzi pe tavan.
    10 3
  • @sheriff
    hipsterii sunt cu termicele, cei care intelegem progresul suntem normali.

    tu ai macar vreun v8 luat de nou? sau doar o mizerie de diesel?

    electricele sunt ozn-uri pt termice!!
    1 1
  • Plătiți de cine sa facă ce??? Nu reușesc nimic, din contră cu zero argumente: preț, flexibilitate, dinamica (adică virare stânga dreapta) etc. Asta cu drifturi este o pierdere de vreme și discuții fără sens… cred ca aproape nici unul dintre noi nu suntem in stare sa facem drifturi indiferent ce mașina am primi și pana la urma nu este un criteriu de achiziție. Am in familie un seria 2 M și nu face nimeni drifturi cu el deșii are tot ce trebuie pentru așa ceva ca sa mai închid o curiozitate luat fără rate.
    Pot sa fie Electricele bune echilibrate ca tot trec de 2,5 tone așa ca dinamica… zero. Doar emisiile nu sunt zero așa cum mint in continuu obsedații… cu foarte putine excepții nici o țara nu produce doar curent verde și in multe cazuri energia verde este sub 50%.
    Electricele mai trebuie sa aștepte cel puțin 30 de ani… adică mult și bine. Tocmai au anunțat ca centralele nucleare și cele pe gaz sunt incluse pe lista de investiții in UE… chiar aveți orbul găinii sau nu înțelegeți chestii simple. Fără centrale nucleare și nu numai nu avem nici o șansa sa acoperim nevoile actuale in următorii 50 de ani la nivel european…
    Mai vorbim in 2, 3 ani de toate visele și declarațiile umede ale managerilor fară cohones… care declara mărci de volum ca și 100% electrice in acest interval.
    Așa cum am văzut ca nu ne-a luat naiba cu încălzirea globală deșii trebuia de cel puțin 7-8 ani nici mărcile respective nu vor respecta ce spun mai ales ca in 2-3 ani la revedere pomana pentru masini electrice (China elimina total subvențiile din 2023… deci mai puțin de un an)….
    Cum da o ploaie și un vant… gata este de la încălzirea globală. Dacă ar vrea maimuțele sa se documenteze ar afla ca pământul a fost maturat la greu de tot felul de chestii foooarte nasoale de foarte multe ori: uragane, tornade, ruperi de nor, incendii de vegetație, călduri, înghețuri… ce vreți voi!!!
    Nu zic ca nu facem rău și nu ar trebui sa sa facem mai mult pentru noi și sănătatea noastră… dar dacă in loc sa ajutam facem mai rău cu minciuna asta de mașini electrice îmi pare rău sa spun ca ne meritam soarta… auzi la ei o electrică face drifturi in jurul unei termice asta da maturitate și gândire ecologică…. incredibil cât e de mare Gradina!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru