Șeful Grupului Volkswagen: brandul Cupra a depășit vânzările Alfa Romeo

de Alexandru Monenciu
Luni, 19.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor declarații făcute de șeful Grupului Volkswagen, Cupra a întrecut Alfa Romeo în ceea ce privește vânzările de automobile. Cupra a devenit un brand de sine stătător în urmă cu trei ani.

Recent, gigantul german Volkswagen și-a prezentat strategia pentru viitor, denumită "New Auto". Printre anunțurile potrivit cărora motoarele cu ardere internă vor dispărea treptat din oferta Grupului, s-au strecut și unele declarații referitoare la performanțele unor mărci din portofoliu.

Spre exemplu, Herbert Diess, președintele Grupului Volkswagen, a susținut că brand-ul de sine stătător Cupra a întrecut Alfa Romeo în ceea ce privește vânzările.

În prezent, cei doi producători au în portofoliu câte două modele fiecare: Born și Formentor pentru Cupra (nu luăm în considerare versiunile Cupra ale unor modele de la SEAT) și Giulia și Stelvio reprezintă mașinile comercializate de Alfa Romeo.

Cu alte cuvinte, cele două mărci nu prea sunt rivale în acest moment. Singurul lucru pe care îl au în comun fiind caracterul sportiv al modelelor pe care le vând publicului.

Ar putea deveni rivali, însă, de anul viitor. Alfa Romeo a confirmat lansarea modelului Tonale, SUV-ul compact urmând să fie disponibil cu un sistem de propulsie plug-in hybrid.

via Motor1

Comentarii (7)

  • Este și greu să vinzi mai mult ca Alfa, altă comparație n-a găsit ?
    21 5
  • "nu luăm în considerare versiunile Cupra ale unor modele de la Seat"
    :))))))))))))
    11 1
  • Edikkk
    Cupra.... diferă mai mult sigla şi tabla... restul Seat

    Pe lângă Alfa Romeo.... eheheee...

    Nu o să ajungă niciodată Cupra, cu personalitate şi frumoasă precum Alfa Romeo.
    32 21
  • Andrei
    Nu am dubii ca are dreptate dar nu din cauza calității sau tehnologiei superioare. Nici a designului. Oricum, dacă ii întrebi pe cei de la Alfa nu cred ca ii interesează comparația asta. Cineva care pleacă de acasă sa cumpere o Alfa nu se va întoarce niciodată într-o Cupra sau orice altă clonă VW.
    26 5
  • Parere
    Cupra= masini comune, Alfa Romeo= premium. Ce comparam?
    15 6
  • Edikkk
    @Părere

    Seat este maşina comună, Cupra fiind scoasă ca marcă separată, precum DS din Citroen, nu este marcă "maşină comună"

    Dealtfel, articolul, titlul, zice despre CEO al lor, CEO VAG că cumpăra Cupra cu Alfa Romeo.

    Ok?

    :)
    5 7
  • Eeeee daca nu ei lumina de la romanasii experti nu existi ....stiu ei pozitia brandului ....ne spun ei cum e ...hai sifon!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru