Șeful Lamborghini: 2022 este ultimul an în care vom comercializa numai mașini cu motoare termice

de Tiberiu Safta
Miercuri, 26.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
CEO-ul Lamborghini, Stephan Winkelmann, a anunțat că acest an va fi ultimul în care vor comercializa numai modele cu motoare termice. În 2023, Lamborghini va lansa un model hibrid.

În prezent, majoritatea producătorilor auto fac pași repezi către electrificarea mașinilor. Însă, pentru unele mărci, precum Lamborghini, această tranziție către propulsie electrică este mai dificilă, deoarece identitatea unor astfel de brand-uri a fost construită pe modele emblematice cu motoare termice consacrate.

La finalul lui 2021, au apărut zvonuri că modelul Urus va primi un propulsor hibrid în 2023. Acum, șeful Lamborghini, Stephan Winkelmann a confirmat că anul 2022 va fi ultimul an pentru constructorul italian în care vor fi vândute doar modele cu motoare termice. Astfel, Lamborghini va lansa un model hibrid în 2023, iar din 2024, toată gama de modele va fi electrificată.

Conform declarațiilor lui Winkelmann, anul 2022 a început foarte bine pentru Lamborghini. Asta vine după ce marca italiană a avut parte de cel mai bun an din istorie în 2021, la capitolul vânzări. Cifrele complete pentru anul precedent vor fi publicate în martie, însă este de așteptat ca Lamborghini să înregistreze o creștere de profit cu circa 20%, potrivit unor informații prezentate investitorilor.

Și eforturile de sustenabilitate nu se opresc aici.

Pentru a facilita trecerea la propulsia electrică, Lamborghini va investi 1.5 miliarde de euro. Primul model electric Lamborghini va fi, cel mai probabil, lansat în 2027.

via Economica

Comentarii (8)

  • mememe
    Din pacate inca un constructor consacrat de sunetul motoarele V12 și V10, trece la linistea motorului electric. Desi electricele au avantajele lor, în momentul de față, dezavantajele sunt mai mari, în special la autovehiculele utilizate în afara oraselor. Principalul dezavantaj este reprezentat deîncarcarea lentă, autonomie reală și de sistemele energetice relativ vechi care se regăsesc în toată Europa, la care se adauga și procentul infim de energie electrică generată, fașă de consumul actual.
    7 3
  • Mi-a stat inima cum am citit titlul,credeam ca nu numai noi primim larva de gandac aprobata de Ue sa apara in galantere ci ca si ei primesc la fel la pachet cu interzicerea benzinei pe masinile super sport. Dupa ce am.cascat ochii mai bine am vazut ca e vorba de cele simple pe benzina,cele hibride nu. Noi cu rasnite electrice sau tinichele de 1000cmc,ei cu Lambo de 600 de cai da' hibride spre bucuria Gretei si a porumbeilor polari!
    6 3
  • Seriff
    Asta cred ca a dat-o si el de ochii lumii, sa fie in trend, vor pune un Myld Hybrid asa la misto, dupa va fi V10 de 600 de cai.
    5 2
  • inexorabil
    Teribil…Toţi producătorii tradiţionali îşi aplică un fel de auto-exorcizare – se leapădă în public de “satana” cu miros de benzină şi motorină, altfel nu li se permite accesul în e-Templu, unde îi aşteaptă Mama Pământ Gaia, ca să salveze împreună planeta. De noxe, de pandemie, dar nu şi de cretinism.
    8 1
  • Mircea Badea
    in orase totul trebuie sa sune electric! amenda cine tuseste noxe!

    ai terminat bateria, tragi pe dreapta! sau nu intri in oras! zi-le Greta!!
    1 6
  • Seriff
    @Mircea Badea, du-te in padure daca te deranjeaza viata la oras, dar na ce sa ceri unuia care s-a dat jos din caruta, e obisunuit ca la el pe ulita, sa treaca o masina odata la 2 luni.
    4 1
  • @sheriff
    tocmai ca aia de la tara nu vad problema noxelor! isi cumpara carute de oras diesel(suv sau cat mai mare), le mai si parcheaza ca pe carute..asa simt ei ca s-au ajuns in viata..niste.....
    0 2
  • Seriff
    Si pana la urma care e problema ta cu ce isi cumpara oamenii? Ai vrea sa fie ca pe vremea lui Ceasca nu? Sa aibe toti maxim o dacie si sa circule cu numar par si impar in weekend, uite ghinion prietene, ca nu mai suntem in comunsim, desi multi inca gandesc exact ca atunci, inca mai avem o urma de libertate si ne putem cumpara ce vrem, ca tu nu iti permiti nimic si esti frustrat ca altii au, asta e strict problema ta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru