Şeful Maserati: ”Nu plănuim SUV-uri mai mici decât Levante. Nu vrem să concurăm cu Alfa Romeo şi Jeep”

de Bogdan Mirică
Luni, 16.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Harald Webster, preşedintele Maserati, a declarat că brandul italian nu intenţionează să lanseze un SUV mai mic decât Levante, primul model de acest tip al Tridentului, programat să debuteze în 2016.

Deşi majoritatea constructorilor premium îşi dedică o mare parte din resurse lansării unor SUV-uri mici şi accesibile pentru a profita de creşterea acestui segment, Maserati, proaspăt revenit în elita brandurilor de lux, promite că nu se va lăsa antrenat de această tendinţă.

O confirmă chiar Harald Webster, şeful Maserati, într-un interviu acordat celor de la Autocar. Oficialul Tridentului susţine că Levante, SUV-ul anticipat deja de un concept şi programat să se lanseze în 2016, va fi cel mai mic model 4x4 pe care Maserati îl va oferi publicului.

Declaraţia vine după ce mai multe surse vorbeau despre intenţia Maserati de a folosi o platformă mai mică a Grupului Fiat în scopul dezvoltării unui crossover de dimensiuni reduse, cel mai probabil pentru segmentul mic sau compact. Webster a susţinut că Maserati nu va lansa un SUV de asemenea dimensiuni pentru a nu canibaliza colegii de concern, Alfa Romeo şi Jeep.

Esential 75.000 de maşini speră să vândă Maserati pe an, în 2018.
”Suntem un grup extrem de complex, cu multe brand-uri.
Tocmai de aceea nu agreez ideea ca fiecare brand să ofere câte un model din fiecare segment. Avem suficiente nume care să acopere piaţa. E drept că în acest domeniu nu este bine să negi complet anumite tendinţe, dar opinia mea este că Maserati nu va încerca un segment 4x4 inferior celui pe care va activa Levante”
, a declarat Webster.

Noul Levante îşi propune să ajute Maserati în atingerea ţintei sale de vânzări, fixată la 75.000 de unităţi comercializate anual, în 2018.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru