Șeful Nissan: “Performanțele din aprilie și mai sunt mai bune decât ne așteptam”

de Paul Cosma
Marti, 22.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a înregistrat rezultate financiare “peste așteptări” în lunile aprilie și mai, potrivit CEO-ului Makoto Uchida, în condițiile în care constructorul încearcă să evite un al treilea la rând cu pierderi.

Confruntați cu o perioadă dificilă din punctul de vedere al balanței contabile, șefii Nissan încearcă să redreseze compania în contextul crizei de semiconductori și al pandemiei de coronavirus. Conducerea constructorului susține că există deja semne de revenire după “eforturile din ultimul an”. 

“Performanțele din aprilie și mai sunt mai bune decât ne așteptam,” a declarat CEO-ul Makoto Uchida, la întâlnirea anuală cu acționarii. 

Nissan se numără pe lista constructorilor auto care au fost nevoiți să-și reducă producția pe fondul crizei globale de cipuri. 

“Suntem atenți la trendurile pieței și ne ajustăm producția pentru a minimiza impactul negativ al crizei de semiconductori asupra producției,” a spus șeful Nissan. 

Potrivit lui Uchida, Nissan va încerca să recupereze “pierderile” de producție până la sfârșitul acestui an fiscal. 

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru