Şeful Seat: "Încă n-am renunţat la ideea unui SUV"

de Sebastian Toma
Marti, 23.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jürgen Stackmann, noul şef al mărcii Seat, susţine că nu a renunţat la ideea construirii unui SUV. Iniţial, modelul era aşteptat să debuteze în 2015.

Esential 2015 este anul în care ar fi trebuit să debuteze pe piaţă primul SUV de la Seat.
SEAT ar putea lansa un SUV, anunţă Autocar citând noul şef al mărcii, Jurgen Stackmann. Acesta a declarat că acel model este în continuare o parte din planurile mărcii din Martorell, odată ce a ajuns la conducerea mărcii iberice. Stackmann a preluat frâiele Seat în urmă cu trei luni, când l-a înlocuit pe James Muir. Fostul şef al mărcii a declarat în luna noiembrie a anului trecut că proiectul a fost „anulat în principiu” încadrul unei şedinţe al consiliului de conducere.

"Dovedim că design-ul nostru, pedigree-ul sportiv şi caracterul tineresc al mărcii Seat ne ajută să dezvoltăm un concept care este unic între SUV-uri", explica Luc Donckerwolke, designerul şef al mărcii Seat. Declaraţia lui Donckerwolke a venit odată cu prezentarea conceptului IBX, un succesor al unui alt concept care prezenta un SUV de la Seat, Tribu.

Urmareste Automarket
Conceptul Seat IBX a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva din 2011.
Modelul prezenta un mix între conceptul Tribu şi conceptul IBE, ambele prezente la Geneva în 2010. Conceptul celor de la Seat are un sistem de propulsie hibrid şi se laudă cu o autonomie impresionantă. În regim urban, acesta are zero emisii de CO2 pentru primii 45 de kilometri, după care motoarele TDI sau TSI din gama Seat vor interveni pentru a încărca bateriile sistemului hibrid şi pentru a angrena roţile din faţă. Opţional, clienţii Seat ar putea opta şi pentru un sistem de tracţiune integrală.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • antonny
    COMANDA SEFUL CEL MARE .... ce vrea sa produca ,nu noul şef al mărcii, Jurgen Stackmann......
    5 3
  • angelo
    o să fie o copie după q3 sau tiguan, logic.
    5 8
  • Manuel
    SUV in 2/3 usi ??? Sau pozele sunt puse doar la plezneala, nu sunt machete?
    0 4
  • Existenta acestei masini depinde de vanzarile ultimelor modele Seat care, din cate se pare sunt in crestere.
    Ideea poate ca nu e rea daca ne gandim cui ar fi adresat: tinerilor care vor o compacta cu aspect tineresc, ceva mai inalta, carora Tiguan li se pare prea serios si/sau banal, iar Q3 e prea scump.
    7 0
  • Va rog sa va lasati de facut masini. Apucati-va de facut altceva.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru