Septembrie, cea mai bună lună pentru vânzări auto în Europa de Vest: creştere de aproape 7%

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 07.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de maşini noi au crescut cu 6.6% în septembrie în principalele pieţe vest-europene şi a devenit astfel luna cu cele mai bune vânzări din acest an.

Piaţa auto din Europa de vest continuă să crească după micile sincope înregistrate pe parcursul verii, potrivit unor date furnizate de compania LMC Automotive.

Astfel, vânzările de maşini noi din Europa de Vest au crescut în luna septembrie cu 6.6%, la 1.4 milioane de unităţi, în timp ce vânzările din primele 9 luni ale anului au ajuns la 14.47 milioane de unităţi, în creştere cu 5.8%.

În acest context, septembrie a devenit luna cu cele mai bune rezultate din acest an, mai ales că toate cele 5 pieţe majore din Europa de Vest au înregistrat creşteri. "Septembrie a fost luna cu cea mai mare rată a vânzărilor din acest an pentru piaţa auto din Europa de Vest, cu o expansiunea în toate cele 5 pieţe majore", spune Emiliano Lewis, analist la LMC Automotive.

Urmareste Automarket
Italia rămâne principalul motor de creştere al Europei de Vest, întrucât aici vânzările au crescut cu 17%, impulsionate de interesul populaţiei de a înlocui maşinile vechi, în timp ce Spania a înregistrat un progres de 14%.
În schimb, piaţa din Germania a crescut cu 9.4%, în timp ce Franţa şi Marea Britanie au raportat cele mai mici creşteri, de 2.5% şi 1.6%.

Cu toate acestea, se anticipează că în următoarele luni piaţa din Marea Britanie va intra în declin din cauza deciziei de a părăsi Uniunea Europeană, astfel că estimările LMC indică un avans general al celor 5 ţări occidentale de 5.9% pentru anul în curs, la 13.97 milioane de unităţi.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru