Skoda a livrat 866.800 de mașini în 2023. Octavia rămâne preferata clienților

de Alexandru Monenciu
Luni, 15.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul din Mlada Boleslav a livrat 866.800 de mașini, la nivel global, în 2023. Această cifră reprezintă o creștere de 18.5%, comparativ cu anul 2022. Octavia rămâne preferata clienților.

Cehii de la Skoda au avut un an 2023 foarte bun din punct de vedere al vânzărilor. În intervalul ianuarie-decembrie, producătorul din Mlada Boleslav a livrat, la nivel global, 866.800 de mașini, cu 18.5% mai multe decât în 2022.

Dintre acestea, 712.000 unități au ajuns în Europa. Această cifră reprezintă o creștere de 23.9% față de 2022, atunci când Skoda a livrat 574.800 de exemplare pe Bătrânul Continent.

Cu 157.800 de mașini livrate, Germania rămâne cea mai importantă piață pentru Skoda. Urmează Marea Britanie și Cehia.

Modelul Octavia rămâne preferatul clienților. În 2023, Skoda a livrat 191.900 de exemplare Octavia, cu 36% mai multe decât în 2022. Kamiq și Kodiaq completează podiumul.

De remarcat că modelul electric Enyaq a înregistrat cea mai mare creștere a livrărilor dintre toate modelele Skoda, în anul care a trecut. 81.700 de exemplare au ajuns la clienți, cu 52.1% mai multe decât în 2022.

via Skoda

Comentarii (8)

  • Dragos
    Octavia se vinde atat de bine pentru ca ramane poate cea mai onesta propunere la categoria masini de familie, fara figuri, briz briz-uri inutile si alte vrajeli trendi flendi, bine inchegata, cu motoare inca fiabile, cu spatiu, confort, dotari, tinuta de drum, design atemporal si costuri care tin cu casa si foarte important, fara minusuri notabile sau chestii deranjante. E greu de batut o astfel de combinatie. Daca va place sa bateti Europa pe sosea alegeti cat inca se mai poate o Octavia diesel si combi si garantat iesiti cu ea la pensie.
    10 3
  • Vai Dragoș… ai spus Diesel!!!! Să vezi tu acuma cum sar obsedații care bine’nteles nu au BEV, dar au auzit ei că pe lângă pantaloni skinny da bine să te dai fan electrice. Asta cu hulitul ICE-urilor nu le-a cerut-o nimeni, dar este în ADN-ul unora care în spatele tastaturii știu tot și sunt curajoși pământului.
    Referitor la Skoda, da, așa este și din punctul meu de vedere varianta scout este tare de tot.
    Aș menționa totuși parte cu prețul, pe care Skoda nu a reușit să-l mențină chiar așa de competitiv.
    7 5
  • Banditos
    Idee e ca achizitionarea ACUM a unui diesel ar putea sa aiba consecinte financiare neplacute pe viitor. Tot ca un om plimbat prin lume ar trebui sa stii ca dieselurile, daca nu sunt interzise in anumite centre urbane, macar de niste taxe tot te lipesti.

    Si, culmea nici macar obsedatii nu vor sustine ca un diesel nu e bun la batut drumuri. Dar daca e singura masina in familie si majoritatea kilometrilor sunt urbani numai este solutia ideala.
    11 3
  • Dragos
    Adevarat ce zici si tu, doar ca nu estimez ca se va interzice prea curand accesul in oricare oras european cu un diesel Euro6 de ultima norma, cel putin sigur nu pana la limita inelului interior. Fara probleme vei putea intra in zona semicentrala, o lasi frumos la o parcare civilizata cu plata, iar de acolo un bus sau tramvai sau pe jos pana in zona ultracentrala si uite asa toata lumea fericita. Oricum in centrele urbane e chiar de porc sa mergi cu masina indiferent de tipul propulsiei, eu as pietonaliza tot ce inseamna centru de oras.
    11 2
  • Chera Robinson
    @Dragos Ultimul Diesel Euro6d are ca termen anul 2029 pentru a intra in orasul Bruxelles, iar ultimul motor euro6d pe benzina are ca termen 2034, deci.o sa moara in curand motoarele diesel :)
    Vezi la Londra ce restrictii se aplica si in alte orase europene.
    1 1
  • Seriff
    @Bandtitos unde e interzis diesel euro6?
    Stie Bandtitos care nu a iesit in viata lui din satul ala obosit in care sta.
    1 5
  • Octavian
    Mai mult decat o Octavia mi-ar place o Scala. Octavia e prea mare pentru ce-mi trebie mie, Scala facelift arata si bine si vine fix pe nevoile mele ca marime.
    3 0
  • Banditos
    @tik-tok

    ramai la spart seminte
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru