Skoda anunță ofensiva electrică: 6 modele electrice noi, lansate până în 2026

de Tiberiu Safta
Miercuri, 26.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a dezvăluit oficial planurile de a-și extinde gama sa de modele electrice în următorii 3 ani. Astfel, constructorul ceh va lansa nu mai puțin de 6 modele electrice noi până în 2026, care includ o mașină mică, o compactă, un combi și ceea ce Skoda numește „Space”, fiind vorba de un SUV cu 7 locuri.

La fel ca majoritatea mărcilor din cadrul Grupului Volkswagen, Skoda se pregătește să pășească rapid în epoca electrică. Cu această ocazie, constructorul din Mlada Boleslav tocmai a dezvăluit o strategie nouă cu privire la extinderea gamei de modele cu zero emisii. Mai precis, Skoda are în program să lanseze nu mai puțin de 6 modele electrice noi până în 2026.

Pentru început, noua gamă va include o mașină de dimensiuni mici, care să fie cel mai accesibil model electric al mărcii și care va fi, de altfel, un crossover. Al doilea model, de dimensiuni compacte, poartă și un nume: Elroq. Noul model va fi succesorul electric al lui Kodiaq. Urmează apoi un model combi, primul model electric al mărcii cu o astfel de caroserie și care va măsura 4.70 metri în lungime.

Gama va fi completată de un SUV mare cu 7 locuri, care va fi versiunea de serie a conceptului Vision 7S, prezentat anul trecut. Acestea sunt cele 4 modele electrice complet noi care vor fi lansate în următorii 3 ani.

Ele vor fi acompaniate de versiuni actualizate pentru Enyaq iV și Enyaq iV Coupe în 2025.

Toate aceste modele vor primi și un limbaj de design nou, Modern Solid. Cu acest limbaj de design nou am făcut cunoștință anul trecut, la momentul prezentării conceptului Vision 7S. Noul limbaj, așa cum este descris de marca cehă, va pune mai mult accent pe 3 trăsături principale: autenticitate, funcționalitate și robustețe.

via Skoda

Comentarii (8)

  • Deja isi fac aparitia chinezii cu modele si preturi greu de concurat si astia ne spun ca vor mai dormi nitel pe ei, pana in 2026.. dormiti linistiti ca noi va asteptam, da, da..
    7 12
  • Lafel si in ograda vw, au prezentat conceptul id2 all cu mare mandrie, multe chestii smart la un pret extrem de atractiv, dar, ce sa vezi, surprize-surprize, nu va fi disponibil mai devreme de 2025-2026, same shit!
    Va cam faceti de cacao, mai germanilor!
    3 10
  • Mam mare
    La actualele prețuri și le pot băga direct unde soarele nu răsare niciodată, decât între Eforii.
    9 2
  • Bravo Tesla.

    Dacă nu era Tesla, nu pupa nimeni electrice la preţuri bune.

    Da, da, sunt foarte mari azi, dar doar concurenţa Tesla şi a chinezilor vor aduce preţurile maşinilor europene mai jos.

    Vezi cazul cu Tesla model 3 care a devenit mai ieftin decât Renault e megane !!

    Dar Renault ţine coada sus....

    Dar nu pentru mult timp.

    Tesla model 2 şi VW 2all vor pune piatra.
    3 20
  • Seriff
    @Mike, ce e asa ieftin la ea, e o masina de peste 30.000 euro si asta cu mega pomana de la stat de 11400 euro, ieftin e un Hyundai i20 de 12000 euro.
    11 3
  • Maşinile germane (termice).... aşa cum erau.... erau/sunt ... avioane.

    Merg foarte bine.

    Maşinile electrice germane noi şi maşinile Tesla.... sunt în schimb.... nave spaţiale.

    Păi tu compari un Chevrolet Aveo făcut de Kia cu Tesla model 3 sau ID.x !?!?!

    Hai dom'le...
    3 17
  • @papagal electric
    Model 3 nu prea are interior de mașină, pare mai degrabă un produs pentru săraci. Desigur, nu la nivel de trotinetist ca tine.

    Hyundai-Kia pompează termice moderne și dezvoltă electrice. Când va fi o piață reală de electrice, vor avea cu ce.

    IDx va fi o catastrofă pentru VW. Poate prinzi unpost de CEO la VW, agramat ești, analfabet funcțional la nivel avansat ești, prinzi toate avioanele, ai avea șanse bune.
    10 3
  • Seriff
    @Mike, da compar, ai zis ieftin, ce e peste 30.000 euro nu e deloc ieftin, ca sa nu mai zic ca Tesla e cea mai urata masina din istorie, cand vad bordul de dacie 1300 cu un televizor parca luat si lipit efectiv cu superglue pe centru ma ia capul.
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru