Skoda desface șampania. Enyaq a ajuns la 200.000 de exemplare produse

de Alexandru Monenciu
Joi, 22.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gama de modele cu zero emisii Skoda Enyaq a atins o bornă importantă: 200.000 de exemplare produse de la debut și până în prezent.

În 2023, Skoda a comercializat 81.700 de exemplare Enyaq și Enyaq Coupe, la nivel global. Această cifră reprezintă o creștere de 52.1% față de anul precedent.

De asemenea, gama Enyaq a reprezentat 15% din piața mașinilor electrice din Cehia. SUV-ul ceh a fost, totodată, a doua cea mai vândută electrică în Estonia, Finlanda, Austria și Elveția.

Acum, Skoda anunță că a produs exemplarul Enyaq cu numărul 200.000. Mașina aniversară este un Enyaq Coupe Sportline, finisat într-o nuanță de alb. Ea a părăsit linia de asamblare a uzinei din Mlada Boleslav în data de 16 februarie.

Pentru a se asigura că aceste cifre de vânzări cresc și în perioada următoare, Skoda a îmbunătățit recent familia Enyaq. Pe listă regăsim motoare mai puternice pe puntea spate, un software nou, dar și o autonomie mai mare. Spre exemplu, Enyaq poate acoperi peste 560 de kilometri, iar Enyaq Coupe peste 570 de kilometri.

În anii următori, Skoda își propune să lanseze 6 noi modele cu zero emisii.

via Skoda

Comentarii (1)

  • spaclu lu manole
    Minciuni sfruntate. Intrebati corul diesel care e realitatea si va lumineaza ei. Prin norul de fum.
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru