Skoda Enyaq IV Founders Edition: elemente exclusive și producție limitată la 1.895 de exemplare

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 22.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat primele imagini și informații despre Enyaq IV Founders Edition, o ediție specială a SUV-ului electric, dedicată fondatorilor mărcii. Producția va fi limitată la 1.895 de exemplare.

În 1895, Vaclav Laurin și Vaclav Klement au înființat ceea ce avea să devină mai târziu Skoda. Ca un omagiu adus celor doi, dar și pentru a sărbători intrarea în noua eră a electrificării, producătorul din Mlada Boleslav lansează acum Enyaq iV Founders Edition.

Vorbim despre o ediție specială a SUV-ului electric, care urmează să fie replicată într-un număr limitat de exemplare. Mai exact, 1.895 de unități vor fi disponibile la nivel global.

Skoda Enyaq iV Founders Edition este bazată pe versiunea Enyaq 80 și vine în standard cu jante Aquarius de 21 de inch. Clienții pot opta pentru culorile exterioare Negru Magic și Alb Arctic. Dacă o bifează pe prima, primesc jante negre și accente exterioare în culoarea cuprului.

Cea de-a doua vine împreună cu jante negre și accente argintii. Ambele au o grilă frontală Crystal Face, care încorporează nu mai puțin de 130 de LED-uri. Totodată, ramele geamurilor, grilei și difuzorul de aer sunt vopsite în negru.

Nu lipsește emblema Founders Edition de pe aripile față.

Pentru interior, Skoda a pregătit tema Suite Design Selection, o plăcuță numerotată pe volan, scaune îmbrăcate în piele neagră, plafon negru, pedale din aluminiu și geamuri spate cu tentă fumurie. Modurile de rulare și direcția progresivă sunt standard.

Noul Enyaq iV Founders Edition este echipat cu o baterie de 82 kWh (77 kWh capacitate netă). Încărcarea de 125 kW este standard, iar la o priză cu încărcare rapidă, acumulatorul ajunge la 80% din capacitate în 38 de minute.

via Skoda

Comentarii (3)

  • Founders edition
    Dupa cum arata, parca mai potrivit ar fi sa ii spuna Kunta Kinte

    Sau, ca sa fim in linie cu cei de la marketingul Skoda, Kuntaqinteq
    4 3
  • Founders edition
    scuze...de fapt e Kuntaqynteaq !
    4 3
  • Edikkk
    au copiat de la Tesla ideea, dar e ok

    Bravo Skoda
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru