Skoda Fabia R5, înlocuitorul lui Fabia S2000, se prezintă

de Sebastian Toma
Miercuri, 26.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a prezentat primele imagini oficiale ale lui Fabia R5, versiunea de competiţie a celei de-a treia generaţii Fabia. Modelul înlocuieşte vechiul Fabia S2000 şi va alerga în campionatul WRC 2 începând cu sezonul 2015.

Skoda Fabia R5 a fost prezentat oficial înainte de debutul public de la Salonul de Tuning de la Essen. Varianta R5 a lui Fabia reprezintă înlocuitorul lui Fabia S2000 şi este un model destinat exclusiv competiţiilor. Din păcate pentru fanii modelelor de performanţă de la Skoda, versiunea RS a lui Fabia nu va exista în ofertă odată cu generaţia a treia a modelului subcompact din Cehia, aşa că versiunea R5 a lui Fabia va promova latura sportivă a unui model de clasă mică fără variantă sport. Din fericire pentru fanii motorsportului, Fabia R5 va aduce un plus de concurenţă în diferitele campionate de raliuri naţionale şi internaţionale derulate sub egida FIA.

TEST DRIVE SKODA FABIA RS

Fabia R5 este echipată cu un motor 1.6 turbo cu patru cilindri în line, cuplat unei transmisii secvenţiale cu cinci trepte care angrenează cele patru roţi ale modelului. Conform reglementărilor FIA, modelul are o masă totală de minimum 1.230 kilograme. După cum era de aşteptat, conversia de la Fabia la Fabia R5 implică o caroserie uşurată şi echipată cu mai puţine elemente la interior, o cuşcă de protecţie a echipajului şi toate echipamentele de siguranţă aferente standardelor FIA pentru această clasă de omologare (conform cu anexa J a FIA), suspensie sport reglabilă, sistem de frânare de performanţă, o caroserie mai lată şi mai aerodinamică, evacuare poziţionată central şi jante uşoare dedicate competiţiilor.

Poveşti auto: 40 de ani de Skoda RS, divizia sport a mărcii

Fabia S2000 a debutat în competiţii în urmă cu cinci ani.
Juho Hänninen a reuşit să conducă ediţia din acel a Raliului Monte Carlo cu Fabia S2000 până când a fost nevoit să abandoneze în urma unui accident.

Urmareste Automarket
Fabia S2000, predecesorul lui Fabia R5, a obţinut 21 de victorii în ERC în cei patru ani de activitate. Modelul a mai obţinut şi trei victorii în PWRC, 12 victorii în WRC-2 şi 27 de victorii în IRC. La bordul acestui model, Skoda Motorsport a obţinut titlul de campion la constructori în 2010, 2011 şi 2012 în IRC, iar piloţii Juho Hänninen şi Andreas Mikkelsen au obţinut titurile de campioni IRC la piloţi la bordul lui Fabia S2000, cel din urmă adjudecând două titluri alături de Fabia S2000 şi promovând apoi în WRC la volanul lui Volkswagen Polo R WRC.

Via WCF | Skoda

Comentarii (1)

  • someone
    nice...o asteptam demult ca si concurent la fiesta, ds3 si 208 in R5
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru