Skoda Fabia RS Rally2 devine exponat în Muzeul Tehnic Național din Praga

de Alexandru Monenciu
Luni, 09.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul ceh de automobile a donat unul dintre cele 2 prototipuri Fabia RS Rally2 Muzeului Tehnic Național din Praga. Mașina pregătită pentru raliuri are un motor de 1.6 litri, care dezvoltă aproximativ 289 CP.

Parteneriatul dintre Skoda și Muzeul Tehnic Național din Praga durează de mulți ani. În cadrul expozițiilor, vizitatorii pot vedea mai multe vehicule care poartă sigla constructorului din Mlada Boleslav, inclusiv o motocicletă L&K CCR și o mașină L&K RK/M.

Acum, unul dintre cele 2 prototipuri Skoda Fabia RS Rally2 devine, la rândul său, exponat în Muzeul Tehnic Național din Praga.

Exemplarul cu pricina a fost utilizat numai pentru o serie de teste pe asfalt, astfel că nu a luat startul în competiții oficiale.

Pentru cea mai recentă versiune a modelului Fabia RS Rally2, Skoda a adus îmbunătățiri manevrabilității, părții electronice, trenului de rulare și sistemelor de siguranță. De asemenea, motorul de 1.6 litri este complet nou.

Unitatea turbo este bazată pe cea de 2.0 litri TSI, din familia EA888, și dezvoltă aproximativ 289 de cai putere și 430 Nm. Tracțiunea este, desigur, integrală, iar transmisia este una secvențială, cu 5 rapoarte.

via Skoda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru