Skoda Fabia Super 2000, debut in Raliul Boemiei

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 16.07.2008
Versiunea de circuit a hatchback-ului Fabia, anuntata inca din februarie, a debutat oficial in Raliul Boemiei.

Esential

2.486 mm este ampatamentul noii Fabia Super 2000.

In luna februarie va anuntam ca Skoda pregateste o intrare triumfala in motorsportul de anul acesta. Surpriza pe care cehii o testau inca de pe atunci era o versiune foarte sportiva a modelului Fabia.

Botezata Fabia Super 2000, versiunea de circuit a micului hatchback a debutat oficial pe 4 iulie in Raliul Boemiei, exact in Mlada Boleslav, orasul de origine al brandului ceh. Premiera prototipului S2000 a avut loc pe circuit alaturi de o serie de modele de epoca, venite sa celebreze istoria producatorului local de automobile.

Echipa de piloti implicata in procesul de testare si optimizare a noului automobil de raliuri Fabia Super 2000 ii va avea in componenta pe Jan Kopecky, unul dintre cei mai talentati piloti de raliuri din Cehia, pe Raimund Baumschlager, multiplul castigator al Raliului Austriei, pe fostul campion mondial, Sebastian Lindholm, din Finlanda si pe vedeta raliurilor, actualul dublu campion mondial, Carlos Sainz.

Noul Skoda Fabia Super 2000 este prevazut cu un motor aspirat de 2.0 litri, in patru cilindri, fabricat pe baza motorului de serie 2.0.

FSI de 150 de cai putere, transmisie cu sase trepte, tractiune integrala si trei diferentiale pasive. Dimensiunile nu sunt nici ele de neglijat, lungimea masurand 3.992 mm, latimea 1.978 mm si ampatamentul 2.486 mm. Toti parametrii automobilului sunt in conformitate cu regulamentul FIA (Federatia Internationala de Automobilism).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru