Skoda lansează noul Kushaq: SUV disponibil exclusiv pe piața din India

de Alexandru Monenciu
Joi, 18.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul ceh de automobile a lansat oficial noul Kushaq. SUV-ul este construit în India și va fi disponibil din luna iunie, exclusiv în această țară.

După ce a lansat modelele Kamiq GT și Kodiaq GT pe piața din China, Skoda a publicat acum primele informații și imagini cu noul Kushaq. Acesta din urmă este unul dintre cele patru SUV-uri pe care producătorul din Mlada Boleslav urmează să le lanseze în India.

Noul Kushaq este construit pe arhitectura MQB-A0-IN, adaptată pentru această țară. Nu numai că urmează să fie comercializat exclusiv în India, dar va fi și asamblat local.

SUV-ul măsoară 4.221 milimetri lungime, 1.760 mm lățime, iar în dreptul înălțimii sunt trecuți 1.612 milimetri. Ampatamentul este de 2.651 milimetri, ceea ce înseamnă că spațiul interior este mai mult decât generos. Spre exemplu, cu toate scaunele în poziție normală, volumul portbagajului măsoară 385 de litri.

DESIGN APROPIAT DE KAMIQ

Din punct de vedere al dimensiunilor, Kushaq are o lungime și o lățime mai mică decât Kamiq, dar este puțin mai înalt. De asemenea, garda la sol este ceva mai ridicată pentru a putea circula fără probleme pe drumurile (nu tocmai bune) din India.

Designul exterior este apropiat de cel al lui Kamiq.

Pentru un plus de robustețe, Skoda l-a echipat cu elemente de protecție din plastic la nivelul aripilor, dar și cu detalii metalice în partea inferioară a spoilerelor.

Skoda Kushaq poate fi comandat cu jante de 16 sau 17 inch. Paleta de culori include nuanțe precum Alb Candy, Argintiu Reflex, Carbon Steel, Roșu Tornado și Portocaliu Honey. Aceasta din urmă poate fi comandată doar în India.

Interiorul cu aer european propune un volan cu două spițe, display central de 7 sau 10 inch, lumină ambientală, încărcare wireless pentru telefonul mobil, tapițerie din piele, scaune ventilate și elemente cromate. Desigur, multe sunt disponibile doar pe nivelurile de echipare superioare.

Specific Skoda, habitaclul are foarte multe spații de depozitare care însumează în total 26.2 litri. Nu lipsesc elementele Simply Clever.

DOAR TRACȚIUNE FAȚĂ

Gama de motorizări este compusă din două propulsoare pe benzină. Prima este o unitate de 1.0 litri turbo, cu trei cilindri, care dezvoltă 115 cai putere și 175 Nm.

Aceasta poate fi alăturată fie unei transmisii manuale cu șase trepte, fie uneia automate cu același număr de rapoarte.

Cel de-al doilea agregat are o capacitate cilindrică de 1.5 litri și dezvoltă 150 CP și 250 Nm cuplu. În standard vine cu o cutie de viteze manuală, dar clienții pot alege și una automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj. Indiferent de versiunea aleasă, tracțiunea față este singura opțiune.

Noua Skoda Kushaq debutează pe piața din India în iunie, iar primele exemplare vor ajunge în showroom o lună mai târziu.

via Skoda

Comentarii (4)

  • O intrebare nevinovata: mai tine cineva șirul la SUV-urile de la Skoda? Karok, Kamic (aka Cam_mic), Kodiak, Kookorikoo. Eu nu le mai stiu, sincer va spun.

    In rest, noi sa fim sanatosi! :)
    14 0
  • stai, că după kușaq urmează kojoq
    7 0
  • Adrian
    Proasta decizie asta cu noile denumiri la Skoda. Ideea e ok, sa ai un sablon, sa ai o familie, sa ai o gama bine definita. Insa in acelasi timp se creeaza confuzie. Omul vine la showroom si nu stie ce masina isi doreste.
    6 1
  • Adrian
    Valabil si pentru VW T-Roc / T-Cross. Daca nu si mai confuz. Eu unul le incurc mereu.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru