Skoda nu va respecta normele de emisii: "Am amânat startul vânzărilor pentru modele electrice și plug-in hybrid din cauza pandemiei"

de Daniel Popescu
Vineri, 18.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda anticipează că nu va putea respecta normele de emisii care intră în vigoare la 1 ianuarie și justifică acest lucru prin faptul că a amânat startul vânzărilor pentru modele electrice și plug-in hybrid din cauza pandemiei de coronavirus.

Luna trecută, oficialii Skoda își exprimau încrederea că producătorul de la Mlada Boleslav va respecta normele de poluare care vor intră în vigoare de la 1 ianuarie 2021.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt Tomáš Kotera a dezvăluit pentru publicația locală Auto.cz că noile calcule indică faptul că Skoda nu va reuși să respecte noua limita de 95 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Principala explicație este că pandemia a forțat producătorul să amâne pe anumite piețe startul livrărilor pentru SUV-ul electric Enyaq iV și pentru versiunile plug-in hybrid ale lui Octavia și Superb.

"Ne așteptăm să nu respectăm limitele de dioxid de carbon în acest an. Din cauza impactului neașteptat al pandemiei de coronavirus am amânat lansarea mașinilor noastre electrice pe piețe individuale", a declarat el.

În schimb, Skoda a încetat producția lui Citigo-e iV, un model electric de oraș care s-a dovedit foarte popular inclusiv în România în prima parte a anului, pentru a face loc viitoarelor modele electrice.

Purtătorul de cuvânt nu a menționat dacă Skoda va accepta să plătească amenzi sau va cumpăra așa-numitele credite de emisii de la alți constructori care respectă normele de emisii.

Pe de altă parte, oficialul Skoda își exprimă speranța că marca din Cehia va respecta normele de emisii peste un an.

"Vom continua să optimizăm eficiența gamei de motoare cu combustie internă și să dezvoltăm modele cu emisii scăzute.

Vom face tot ce putem să respetam normele de dioxid de carbon", a adăugat el.

În luna septembrie, Skoda anunța că întrerupe gradual producția lui Kodiaq RS din cauza emisiilor prea mari.

Via Auto.cz

Comentarii (7)

  • Edikkk
    TRADUCEM

    Bla bla bla..... Câştigăm enorm din vânzarea termicelor înclusiv amenzile pe maimuţă,...... Dacă nu ar fi normele, am polua în draci.....

    Mda
    14 18
  • Marius
    Un mare fas cu electricele. Poluează mai mult decât termicele în toată perioada de existenta. Adevărul este că toate țările au surplus mare de energie electrică care nu poate fi valorificată. Acesta e motivul real al migrării forțate către automobilele electrice! Începând de anul acesta soarele intra in faza de regres cu exploziile și temperatura pământului va scădea. Încălzirea globală se va opri în mod natural. Păcat că totul a devenit manipulare și știința este finanțată exact de cei care manipulează. Din păcate ptr. ei chiar daca nu vor mai exista persoane pe lumea asta care-și folosesc creierul și ptr. a gândi.
    22 20
  • Edikkk
    Marius, te faci de ruşine ...
    13 15
  • Hahaha
    În schimb, Skoda a încetat producția lui Citigo-e iV, un model electric de oraș care s-a dovedit foarte popular inclusiv în România în prima parte a anului, pentru a face loc viitoarelor modele electrice.

    Hai sa muriti voi?! N-aveau loc viitoarele modele din cauza lui citigoe.. cat de prosti ati vrea sa fim, mai domnilor???
    28 4
  • @Marius

    Ai mare dreptate, plus ca oamenii nu mai fac focul asa des pentru prepararea hranei ci folosesc resourile. Bine, acum de sarbatori s-ar putea inregistra ceva cresteri pentru ca multi isi afuma porcul de Craciun.
    7 25
  • Numai parerologi si comentaci aicisa.Gagurile tale jenant de slabe imi aduc aminte de tristele revelioane din anii 1980 de la TVR.Raspunsul tau la comentariu care era?Sau intri aci doar sa iti incerci hazul trist cu noi?
    21 5
  • Eu am vorbit foarte serios. Nicio urma de haz trist sau asaceva. Interventia mea a fost la fel de bine intentionata ca si a ta. Bine, tu poate ca esti cu doua perechi de oua si iti permiti judecati de valoare.

    Raspunsul la o intrebare vreau de la tine: anul asta avem zapada sau nu? Sau asteptam sa se raceasca soarele. Intreb pentru ca am auzit ca universul se incalzeste exponential si odata cu el si pamantul.
    5 15

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru