Skoda Octavia 3: primele teasere oficiale al noii generaţii

de Sebastian Toma
Luni, 03.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a prezentat primele teasere oficiale al noii generaţii Octavia. Imaginile surprind stopul stâng şi zona montantului 3 al compactei. Ambele prezintă un nou design.

Skoda Octavia va primi în curând o nouă generaţie, iar reprezentanţii mărcii din Cehia au început să prezinte imagini teaser ale acestui model. Primele imagini au fost publicate pe contul de Facebook al mărcii din Mlada Boleslav şi surprind stopul stâng şi montantul al treilea. După cum putem observa, Octavia nu a fost schimbată dramatic, urmând să păstreze silueta care a consacrat-o pe piaţă, dar are un design diferit, similar cu cel expus de Rapid, fratele său mai mic. Stopurile lui Octavia continuă motivul literei "C" prezent pe toate stopurile din gama Skoda, dar litera respectivă este conturată diferit în cazul acestui set de blocuri optice, prezentând linii mai puternice şi mai angulare.

În lateral, în schimb, în zona portierelor spate, Octavia primeşte o formă nouă. Rama uşilor nu va mai fi una metalică, aşa cum se întâmpla până acum, marginea superioară urmând să fie diferită şi mai elegantă, în timp ce marginea inferioară va fi reliefată de o bară cromată.

Foarte interesantă este şi soluţia "ridicării" părţii metalice a uşii în lateral, această alegere stând la baza unei contnuităţi a designului zonei vitrate laterale.

Noua generaţie a lui Octavia va adopta platforma MQB a concernului Volkswagen, fiind al patrulea model al concernului care preia noua arhitectură, după Audi A3, Volkswagen Golf şi Seat Leon. Noua platformă îi permite lui Octavia să crească în dimensiuni, mutare obligatorie odată cu apariţia lui Rapid, alături de disponibilitatea unei game de motorizări noi, preluată de la Golf. Noua încadrare a lui Octavia va duce la creşterea preţului, spun unele surse din cadrul mărcii, dar modelul va veni şi cu materiale de calitate superioară.

Potrivit primelor informaţii, Octavia va creşte cu 250 milimetri în lungime, ceea ce o va încadra între nou-lansatul Rapid şi Superb. Versiunea entry-level ar putea fi echipată cu un motor TSI de 1.2 litri şi 105 CP, iar gama de motorizări va include unităţi care dezvoltă până la 200 CP, fără să luăm în considerare versiunea de performanţă, vRS, care va prelua motorul 2.0 EA888 al viitorului Golf VII GTI.

Via Skoda

Comentarii (9)

  • antonny
    stopul e de la Skoda Rapid .....am vazut o Skoda Rapid iar spatele cu stopurile astea mici arata urat rau ......
    19 23
  • ADRIAN FLORARU
    DIN PUCTUL MEU DE VEDERE E OK,MOTOARE CAROSERIE,DAR E PREA PIPERATA LA pret........
    16 2
  • Ok. Tot Globul a văzut până acum pozele făcute în Brazilia acum vreo 2 săptămâni.
    17 1
  • BaditzaEx
    nu-mi plac masinile scoase de VAG [exceptand cele care nu-s pt muritorii de rand, vezi ( se foloseste VEZI nu < see you > am observat ca ma toti agramatii de pe mai toate site-urile au inceput a folosi < see you > ) : Bugatti, Lamborghini...chiar si Audi ] consider ca pe langa faptul ca au un aspect anost si scos la imprimanta , nu-si justifica pretul , au optiuni f scumpe ( VW Golf/ Skoda Octavia... ) si putem gasi in curtea altor constructori ( Hyundai/Kia, Mazda, Citroen, Alfa Romeo... ) pe langa motorizari mai interesante, echipari mai complete dar si design Exterior mult mai atragator. Dar masinile GHERMANE au totusi acea chestie, de exemplu aceste stopuri ( poate n-or fi cine stie ) dar seara/noaptea ele devin interesante si daca te uiti la detalii o sa deosebesti ( mai ales noaptea cand au stopurile aprinse ) un A6 de toate masinile chiar si de un A8 ( chiar daca ziua zici ca-s facute la imprimanta ), la fel si-n cazul unui Golf ( care a ajuns sa prezinte un interior f misto si care ( cel putin in poze ) iti lasa impresia de PREMIUM , prin comparatie ). Deci chiar si pt unul care ar prefera sa priveasca ( atunci cand ar fi sa-si aleaga noua masina ) ofertele constructurilor din Deutschalnd, trebuie sa recunosc ca au foarte multe chestii inteligente ( chiar daca unele sunt doar de bling-bling ) dar per total cumperi masina si toate aceste detalii, atrag !
    14 7
  • BaditzaEx
    Rectific, scz, as dori sa privesc ultima( ultimele ) ofertele constructorilor din Deutschland, inainte de a-si lua o masina ( si niciodata masina SH , e singurul lucru pe care-l poti lua/cumpara la prima mana din cele 3 mari achizitionari ale vietii : Casa, Nevasta si Masina ) :))
    9 4
  • Solenza
    Teaser la o Skoda e prea mult zis. Ca sa folosesc cuvintele voastre de la Skoda Rapid, design fad. Oricat s-ar screme cei de la VW, designul Skodelor este in domeniul masinilor batranesti, fara nimic spectaculos. E ca si cum playboy ar da un teaser cu o mamaie trecuta de 100 de ani. Nimeni nu vrea sa vada pictorialul.
    11 10
  • ADRIAN FLORARU
    DA SANT FIABILE CALITATE PRET...DAR NU SANT LA MODA AU RAMAS PUTIN IN URMA CU MODERNIZAREA,DAR AM ANCREDERE IN EI TREBUIE SA SCLIPEASCA O DATA SI ODATA 2013 POATE LE DESCHIDE OCHII,PE VIITOR CEVA MAI SIC.............
    1 4
  • Ati ramas in urma cu pozele spion, trist ...
    http://www.inautonews.com/2014-skoda-octavia-has-leaked-once-again/new-skoda-octavia-no-camouflage-2#.UL3z4tWtigY
    1 0
  • ASTIA-S CA-N MODA...ANU ASTA NU SE MAI POARTA STOPURI ROTUNJITE ..DECI ARUNCATI-VA VECHILE RABLE SI INCOLONATI-VA LA RIND sa va cumparati noile modele...da astia care-s mai destepti vot tine supercarurile lor cu stopuri rotunjite caci...ati ghicit!!! peste3 ani astea cu stopuri rotunjite or sa fie din nou la moda si astea cu stopuri patrate vor fi fumate(e bineinteles se vor ambala in niste nume de-alea superskoda superdipermiperaudi,tebalablablavw )da unne dracu is motoarele alea de 1l/100km,hidrogen,electrice tehnologiile alea noi etc etc(ca daca te uitai intr-un timp ce se scria pe aici pe site stateai sa te gindesti serios daca sa-ti schimbi masina de 150k km sau sa astepti noile generatii de motoare(o sa spuneti "da s-au scos tsi-uri,tce-uri ehdi bla la...aceeasi marie cu alta palarie)...adev ca s-au limitat puternic si zau daca ma mai impresioneaza ceva
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru