Skoda Octavia aniversează patru milioane de unităţi produse

de Sebastian Toma
Marti, 27.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a produs patru milioane de unităţi Octavia. Modelul este cel mai bine vândut produs al cehilor şi reprezintă inima mărcii din Mlada Boleslav.

Esential 1996 este anul în care a intrat în producţie prima generaţie a lui Skoda Octavia.
Skoda sărbătoreşte un record intern de producţie al lui Octavia. Modelul de bază al gamei din Mlada Boleslav, relansat în urmă cu 17 ani, aniversează producţia a patru milioane de unităţi. Astfel, Octavia a devenit cel mai bine vândut model al mărcii Skoda şi cehii mizează acum pe noua generaţie pentru a întări vânzările în următorii ani. La vremea lansării primei generaţii, Octavia era primul model Skoda complet nou de la căderea Cortinei de Fier şi marca parteneriatul dintre marca din Cehia şi concernul Volkswagen.

Octavia reprezintă 38% din vânzările totale ale mărcii Skoda din ultimii 17 ani, ceea ce îi întăreşte reputaţia de cel mai bine vândut model din istoria de 118 ani a mărcii din Cehia. Conştientizând importanţa lui Octavia, Skoda mizează acum pe promovarea modelului în vederea creşterii vânzărilor în acelaşi ritm înregistrat în ultimii ani, cu ţelul de a atinge cota de 1.5 milioane de unităţi vândute în fiecare an până în 2018.

Urmareste Automarket
Skoda produce modelul Octavia în Mlada Boleslav (Cehia), Nizhny Novogorod (Rusia), Aurangabad (India), Solomonovo (Ucraina) şi Ust-Kamenogorsk (Kazakhstan). Începând cu anul 2014, Skoda va deschide şi o fabrică în China, cea mai mare piaţă individuală a mărcii, unde va produce modelul Octavia alături de alte produse din ofertă, toate destinate pieţei respective.
La începutul acestui an, Skoda celebra producţia a 15 milioane de unităţi.

Via Skoda

Comentarii (7)

  • Pai, Fabie ce este, model de varf?
    0 13
  • Cea mai echilibrata masina.Merita toti banii
    19 2
  • Cristi
    Wow! Impresionant numarul de poze care le-ati atasat articolului.
    Masina arata bine, e fiabila si cum multi o zic e un fel de passat mai ieftin cu alta sigla.
    Skoda pentru mine, reprezinta un vis furat...as fi vrut ca Dacia sa fi intrat in parteneriat cu vw acu 17 ani in locul ei.
    12 1
  • @Cristi
    Skoda este un brand mult mai vechi si mult mai cunoscut in Europa decat Dacia, cei de la VW au gandit bine miscarea si oricum cehi sunt mai aproape de cultura germana
    11 0
  • Dacia Plant
    Prima poza unde sunt ambele 3 modele face toti banii.
    7 2
  • @ Dacia Plant: "ambele 3 modele"??? serios??? in halu asta ai ajuns sa violezi limba romana?
    7 3
  • antonny
    in 17 ani 4 milioane de unitati .....e de ras
    0 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru