Skoda Octavia Pro: versiune cu ampatament lung, dezvoltată special pentru China

de Alexandru Monenciu
Marti, 09.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul din Mlada Boleslav a publicat primele imagini și informații ale noii Octavia Pro. Varianta cu ampatament lung este dezvoltată special pentru piața din China.

China este o piață importantă pentru majoritatea constructorilor de automobile, inclusiv pentru Skoda. Până acum, cehii au comercializat aici peste 1.4 milioane de exemplare Octavia.

Tocmai de aceea, și actuala generație a celebrului model compact a primit o versiune special dezvoltată pentru țara asiatică. Numele său este Octavia Pro și din punct de vedere estetic nu este foarte diferită de varianta europeană.

Vine cu faruri LED în standard, bare de protecție cu aspect sportiv, plafon și capacele oglinzilor exterioare negre, dar și cu jante din aliaj cu diametrul de până la 18 inch.

Din punct de vedere al dimensiunilor, Skoda Octavia Pro propune un ampatament mai lung cu 44 de milimetri (2.730 mm). Totodată, lungimea mașinii a crescut cu 64 de milimetri la 4.753 mm. Totul se traduce printr-un spațiu interior mai generos, în special pentru ocupanții locurilor din spate.

Că tot suntem în habitaclu, pasagerii vor regăsi aici un volan cu trei spițe și scaune față ventilate, încălzite și ajustabile electric.

Nu lipsește display-ul de 12 inch pentru sistemul multimedia sau instrumentarul de bord digital Virtual Cockpit (opțional) cu ecran de 10.25 inch.

Noua Skoda Octavia Pro vine alături de o singură motorizare. Este vorba despre unitatea TSI de 1.4 litri care dezvoltă 150 de cai putere și 250 Nm cuplu. Agregatul este alăturat unei transmisii automate DSG cu șapte trepte.

Lista cu sisteme de siguranță include, printre altele Cruise Control adaptiv, asistent la schimbarea și păstrarea benzii de rulare și frânare de urgență automată.

via Skoda

Comentarii (4)

  • Grivei la cuptor
    Ma amuza ca chinezii sunt scunzi de fel,ce-am vazut pana acum cat m-am dus sa imi iau supa analfabet la plic,cam bat in 1.60m.Daca erau niste nordici de 1.90 ii mai intelegeam,asa doar fala,sa arate care o are mai mare.
    16 3
  • Rex cu legume
    *supa din Dragonul Rosu.
    9 0
  • OMS spokesman
    Skoda, tot respectul nostru pentru reactivitatea de care dai dovada.
    In pandemia de SaRSCoV2 regulile privind distantarea sunt sacre, iar habitaclul unui automobil n-are de ce sa faca exceptie de la vitala recomandare a OMS.

    Skoda, aveai toate argumentele posibile sa adaugi chiar si 440mm pasului dintre axe si nu doar meschinii 44mm, tocmai de aceea OMS concluzioneaza astfel:
    Octavia Pro, un model aproape perfect in lupta impotriva Covid19, asta pentru ca observam faptul ca la capitolul latime nu sunt modificari in *bine*, aspect fundamental pentru siguranta pasagerilor.
    14 2
  • Chinezul bogat care nu isi taie unghiile de la picioare isi cumpara masina cu ampatament lung
    18 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru