Skoda Octavia RS ar putea avea o versiune plug-in hibrid: "Conduci în regim electric până la muncă și în ritm sportiv în weekend"

de Daniel Popescu
Vineri, 05.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda analizează posibilitatea de a lansa o versiune plug-in hybrid pentru Octavia RS cu același sistem ce va debuta pe Superb în 2019.

Skoda a anunțat la începutul acestui an că va dezvolta o versiune plug-in hybrid pentru Superb, iar aceasta urmează să fie prezentată în 2019.

Oficialii mărcii de la Mlada Boleslav au dezvăluit ulterior că analizează posibilitatea de a dezvolta o variantă PHEV și pentru Octavia, iar cehii se gândesc acum la o astfel de soluție inclusiv pentru versiunea de performanță RS.

"Octavia reprezintă o posibilitate bună. Poate într-o versiune RS, pentru că ar reprezenta un mix bun între economie și performanță. Dacă ai o autonomie de 70 de kilometri poți merge zilnic la munca în regim electric, iar dacă vrei să te simți bine în weekend poți avea o versiune RS", afirmă Christian Strube, directorul departamentului de cercetare și dezvoltare al Skoda.

Potrivit primelor informații, versiunea plug-in hybrid a lui Superb va avea un motor pe benzină de 1.4 litri și 156 de cai putere și un motor electric de 85 kW (116 CP), iar puterea totală a sistemului va ajunge la 218 cai putere.

Cel mai probabil, versiunea plug-in hybrid care ar urma să fie implementată pe Octavia va oferi performanțe mai bune.

Pe de altă parte, integrarea unei baterii de 13 kWh va permite atingerea unei autonomii de până la 70 de kilometri, suficient de mare pentru un drum acasă - birou și înapoi în fiecare zi în regim complet electric.

Noua generație Skoda Octavia este așteptată în 2020, în timp ce versiunea RS va debuta cel mai probabil în 2021. 

Via Autocar

Comentarii (2)

  • SIMPLE MINDS
    Mai bine ca VAG-ul nu stie nimeni sa puna ordine in vietile noastre:-))) Cat ,unde si mai ales cum .*Bravo* lor ca n-au renuntat la atitutidea de vataf si *cinste* noua ca inca mai toleram o astfel de abordare !
    9 3
  • mircea badea
    la cat costa era si cazul. si in felul asta mai taiem din poluarea din oras.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru