Skoda Octavia RS ar putea avea şi o versiune de 280 de cai putere

de Bogdan Mirică
Miercuri, 14.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda va celebra 40 de ani de la debutul modelului 130 RS cu o versiune specială şi extrem de limitată a modelului Octavia RS. Potrivit primelor informaţii, modelul va avea 280 de cai putere.

Skoda va sărbători în 2015 împlinirea a 40 de ani de la debutul celei mai importante maşini de raliu din istoria sa: 130 RS. Pentru asta, constructorul ceh pregăteşte în mare mister o versiune de performanţă a actualului Octavia, cel mai important model din gama sa.

Surse din presa cehă vorbesc despre o ediţie limitată a actualului Octavia RS, intens modificată pentru a putea dezvolta un total de 280 de cai putere. Asemenea valori vor putea fi atinse doar cu ajutorul părintelui Volkswagen, care va furniza motorul supraalimentat de 2.0 litri al actualului Golf R. Unitatea va fi însă cuminţită, pentru că ea oferă 300 de cai putere pe actualul Golf R.

Chiar dacă va primi un bagaj de resurse considerabil mai mare, viitorul Octavia RS aniversar va păstra doar tracţiunea faţă şi nu va apela la o configuraţie 4x4. Va adopta în schimb o suspensie ceva mai rigidă şi un set de jante din aliaj, cel mai probabil de 19 inch.

Numărul unităţilor produse va fi limitat, iar preţul de pornire va fi unul cu mult mai mare decât cel al actualului Octavia RS.

Cehii vor încerca astfel să îi ofere modelului aniversar o doză de exclusivism.

Comentarii (9)

  • chiar azi-dimineata am vazut una RS exact culaorea asta. Din spate m-a surprins cat de rau arata. Iar din fata, plasticele alea de pe grila si masca din bara par ieftine ca alea de logan.
    De asemenea am vazut la o octavia modelul nou, prin masca fata se vede pana la asfalt, parca nu au terminat de "umplut" masina asta, au umflat-o si a ramas goala pe dinauntru.
    10 24
  • @eee
    La noi apar masini care nu s-au lansat oficial mai nou ?
    10 9
  • Crystyann
    Primele 2 posturi sunt parca luate cu copy-paste din revista Arici Pogonici : primul nene zice ca are plastice mai bune pe Logan si pe dacia lui 1.310 cu semnul Nike pe luneta, iar al 2-lea nene zice ca Octavia RS nu s-a lansat inca oficial. Ati fumat ce va impreuna?
    Lamurire : Octavia RS este oferita spre vanzare de aproximativ 10 luni cu motoruld e 220 CP - in articol este forma de o editie limitata u motor de 280CP.
    8 5
  • @Crystyann: comentariul tau este mai degraba un pamflet. eu am comentat ceea ce am vazut eu. tu in schimb scrii numai prsupuneri. da, sa stii ca am avut dacie 1310 si m-a ajutat enorm cand mi-a dat-o tata ca sa am si eu masina. am fost mandru de masina aia pana m-a scos din sarite si mi-am luat un symbol din motive de cost. si nu am avut semn de nike in geam :P
    Si vreau co ocazia asta sa mai scriu o data ca la masina asta se vede asfaltul prin masca. in rest mi se pare foarte ok si chiar as cumpara-o daca ar reduce pretul cu vreo 5000 de euro. nu de alta, dar nu poti sa ceri pe o compacta umflata cum e octavia, mai mult decat pe un mondeo la reducere. trebuie sa fii dus rau de tot sa mai alegi octavia, as zice eu ...
    6 9
  • Chiar si asa Octavia este cel mai vandut model de la noi si am o mare indoiala ca exista chiar atate mii de cretini. Nu zic ca acei cretini nu exista ei sunt foarte multi aici pe site si comenteaza aiurea, chiar daca nu au masini iar abonamentele sunt expirate de la transportul in comun
    1 6
  • Pana nu o sa conceapa o caroserie mai sprintena,un coupe pot sa puna pe ea si motor de avion tot babatie va fi.
    6 2
  • @eee
    mare greseala ai facut! sa nu mai zici nimic de rau de vreo masina a grupului VAG ca te rezolva fanii mai rau ca la fotbal. :)))

    ps: eu conduc un golf4 si desi nu mi-a creat probleme mari nu ma multumeste nimic la masina asta chiar daca o am de mult timp. am condus si alte masini ale grupului mai sus mentionat si nu mi-au dat cine stie ce satisfactii. am condus si de la concurenta directa si mi-au placut aproape toate cu foarte mici exceptii. :))))
    1 1
  • Andrei
    Arata foarte bine din punctul meu de vedere, unii vreti materiale de avioane,al naibii de pretentiosi mai sunteti ,dar la noi in Romania abia daca vezi o astfel de masina,in schimb vezi "premium" dar la sutele de mii de km poti lua si mama premiumului,mai bine imi iau ceva nou,cum e Skoda asta. Is pline strazile de A6 de vreo 5-6 ani in urma cu sute de mii de km,in schimb motoare mari, cilindree pe masura,figurile unor oameni fara judecata.
    1 2
  • Simplu de tot.Vinde-ti golful,si ia-ti ceva de la concurenta.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru