Skoda Rapid Sport - primele imagini ale conceptului care anunţă un Rapid RS

de Bogdan Mirică
Joi, 09.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda s-a ţinut de promisiune şi a expus conceptul Rapid Sport în cadrul fetivalului de la Worthersee. Aspectul agresiv al sedanului ceh anunţă o versiune RS în viitorul apropiat.

Aşa cum a promis, Skoda cochetează cu ideea unui Rapid sportiv în cadrul Festivalului de tuning de la Worthersee. Primele imagini dezvăluite de constructorul ceh confirmă ceea ce Winfried Vahland, preşedintele Skoda, anunţa încă de ieri: ”o interpretare dinamică și emoțională a sedanului compact, expus la Worthersee în premieră mondială”.

Aşa cum anticipa şi schiţa publicată la începutul săptămânii, Rapid Sport Concept primeşte o înfăţişare mult mai agresivă, conturată cu ajutorul unei caroserii vopsită în două nuanţe: roşu şi gri. Aceeaşi culoare roşie se găseşte şi la nivelul jantelor de 19 inch, pentru a crea o corespondenţă estetică.

Urmareste Automarket
Pachetul estetic include o grilă frontală nouă, o extensie din fibră de carbon pentru spoilerul faţă, blocuri optice pe fundal negru şi o capotă cu nervuri pronunţate.
Posteriorul este dominat de un deflector masiv, de asemenea din fibră de carbon, în care şi-au găsit locul două ţevi de eşapament dreptunghiulare. Lămpile stopurilor au fost şi ele redesenate, primind un contur negru. La interior, Skoda va instala scaune Recaro, un volan sport și praguri iluminate.

La standul Skoda de la Worthersee, inginerii şi designerii cehi au mai expus un Octavia Combi cu un set de accesorii bogat, Skoda Citigo Motorsport şi Fabia RS Motorsport, o ediţie disponibilă doar în Marea Britanie.

via Skoda

Comentarii (8)

  • Vasilica
    De fiabilitate ce se poate spune din primele imagini?
    16 30
  • daca-i faci doua dungi masina asta o sa le placa tuturor copiilor.
    sa vezi acum comentarii ca "mamaaaa ce mistoo e".

    poate o fac si TDI
    1.9 TDI

    ala e cel mai bun, asa zic aia din cartier, o sa consume 1 la suta
    13 14
  • Sigur nu e Octavia?
    19 9
  • ArdeiBG
    Se vede clar ca nu au experienta celor de la Pagani ( rivalii lor directi ) si nu au stiut sa pozitioneze esapamentul corespunzator. Se vede clar ca adjutajul este subdimensionat si pozitionat mult sub limita de refulare conform teoremei doctorului Fotze. In timp motorul va suferi detonari premature si variatii de putere, si pana la urma se va strica mult mai repede decat ar crede un nestiutor. Din imaginile prezentate nu cred ca poate sustine 40 000 km fara lubrificarea tachetilor si/sau a vibrochenului. De asemenea recomand montarea unui cap de sifon ( tip Spritz betiv sarac 8 ) pe capacul motorului pentru debusharea gazelor prinse in fosa iliaca de langa jejunul camerelor de ardere. Dupa ce ma uit la ambele fotografii pot concluziona ca masina este mult prea subviratoare si are un zgomot neplacut in plaja medie de turatie mai ales cand se ruleaza in treptele inferioare. A... si ambreiajul cupleaza mult prea sus. Penibil.
    37 22
  • Nu arata rau. Mie imi place, dar parca ii Octavia. Adica Rapid cu dotari(faruri cu xenon,etc) + motor mai puternic = Octavia.
    13 11
  • scorpionVAG
    Rapid egal A4 si Octavia A6. Oricum arata superb
    4 22
  • Un coupe ar fi fost binevenit.Ar fi improspatat imaginea terna si seculara a cehilor.Dar conform spuselor designerului sef Kaban "Nu o sa proiectez masini care isi iau zborul din parcare".Bravo taticu,si ai mai participat si la proiectarea Veyronului.
    8 4
  • Am vazut-o la Worthersee!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru