Skoda Rapid va primi şi o versiune hatchback

de Sebastian Toma
Miercuri, 01.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Şeful departamentului de vânzări şi marketing de la Skoda, Jurgen Stackmann, a confirmat faptul că Rapid va primi şi o versiune hatchback.

Skoda Rapid va primi şi o versiune hatchback, declară Jurgen Stackmann, şeful departamentului de vânzări şi marketing al mărcii din Mlada Boleslav. A doua versiune de caroserie a lui Rapid va fi mai scurtă decât notchback-ul, iar design-ul posterior va fi apropiat de cel al lui Golf. Cei de la Skoda au avut deja un concept care a prefigurat această idee, Vision D, dar oficialii spun că modelul respectiv nu va fi reflectat într-o versiune de serie şi în ceea ce priveşte design-ul.

Versiunea hatchback a lui Rapid este aşteptată să debuteze la finele anului viitor, spun cei de la Autocar. Cei de la Skoda au anunţat de pe acum că nu vor construi şi o versiune cu trei uşi a lui Rapid, aceasta nefiind rentabilă din punctul de vedere al vânzărilor. Aspectul exterior inspirat din cel al lui Golf este un detaliu curios al viitorului Rapid hatchback, deoarece marca Skoda nu are o filozofie de copiere a design-ului Volkswagen.

La fel ca în cazul altor versiuni de caroserie noi lansate în gamele existente, hatchback-ul bazat pe Rapid va prelua motorizările şi tehnologiile acestuia.

Pentru moment, nu este clar dacă şi această versiune de caroserie va ţinti cel mai mare portbagaj din segment şi cum vor reuşi cehii să obţină acest titlu. Din moment ce modelul va fi mai scurt decât notchback-ul, constructorul din Mlada Boleslav va trebui să sacrifice fie spaţiu la nivelul portbagajului, fie spaţiul destinat pasagerilor din spate. La fel cum a fost cazul lui Octavia în momentul debutului, versiunea hatchback a lui Rapid nu va canibaliza vânzările lui Volkswagen Golf, deoarece modelul ceh are motorizări cu un nivel de putere mai redus, în timp ce Golf are şi va avea motoare mai puternice, alături de dotări superioare.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • tinand cont ca este o masina de buget nu cred ca mai avea rost si hatch-ul.or sa si faca ,concurenta singuri.daca nu ma insel si dacia a avut o tentativa sa scoata un hatchback pe baza lui logan
    5 3
  • Sandero
    Tentativa aia se cheama Sandero.
    8 6
  • las sa faca de toate sa aiba de unde alege tot omu! mie imi place rapid! sunt curios cum va arata hatccback, cred ca va fi frumusel!
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru